Cele mai noi stiri online
Imobiliare

3 aspecte esentiale pentru o locuinta eficienta cu proiecte de case

Cum primavara a sosit, sezonul construirii caselor si-a intrat din nou in drepturi, iar romanii incep sa caute in stanga si in dreapta proiecte case. Intrucat construirea unei case implica un proces responsabil si de durata, desfasurat in mai multe etape diferite, este important ca cei care sunt interesati de proiecte de case in aceasta perioada sa tina cont inca de la inceput de cativa pasi pentru a economisi bani, energie si timp. Un proiect casa pentru o locuinta solida, eficienta din punct de vedere energetic si totodata amenajata cu stil reprezinta visul oricarui doritor al unei case proprii, care se poate indeplini cu succes daca se iau in calcul 3 aspecte esentiale.

            Apelarea la o firma specializata in proiecte de case

            Proiectul casei este primul pas important pentru ca lucrurile sa se concretizeze si sa iasa conform dorintelor noastre, ceea ce face necesara apelarea la o firma de profesionisti care ofera servicii in domeniu. O agentie specializata in proiectari de case dispune de arhitecti si ingineri capabili sa transpuna in realitate toate nevoile si asteptarile noastre privind noua locuinta. Avand o abordare pragmatica si in concordanta cu realitatile pietei, acestia se ocupa de design-ul interior si exterior si simplifica intreg procesul proiectare – autorizare – executie. Oricine isi doreste o casa frumoasa in care sa locuiasca o perioada cat mai lunga de timp, de aceea este recomandat sa luam legatura cu oameni experti – proiectanti, arhitecti, ingineri si constructori de incredere. In privinta costurilor, specialistii in domeniu sunt in masura sa personalizeze totul in functie de bugetul disponibil al fiecaruia.

            Termoizolarea casei

            In procesul construirii oricarei case, termoizolarea locuintei reprezinta o etapa esentiala si obligatorie pentru un camin cu o temperatura potrivita indiferent de anotimp. Cu toate ca initial termoizolarea casei aduce dupa sine o investitie destul de semnificativa, in final recuperarea banilor este garantata prin simplul fapt ca nivelul costurilor lunare privind utilitatile se reduce. Inainte de a incepe termoizolarea locuintei, trebuie avut in vedere faptul ca se pierde caldura prin intermediul ferestrelor, hornului, podelelor, peretilor si acoperisului. De aceea,  trebuie vizata intreaga casa in acest sens, nu doar anumite parti. Vata minerala, de exemplu, constituie un material de top necesar termoizolarii casei si se aplica in interior, dar si in exterior.

            Mobilarea atenta a casei

            Mobila reprezinta elementul de baza al unei locuinte, tocmai de aceea trebuie sa i se acorde o atentie mai speciala. O solutie eficienta ar fi combinarea obiectelor de mobilier la comanda cu piesele ce pot fi achizitionate direct dintr-un magazin specializat. In amenajarea camerelor, se incepe intotdeauna cu living room-ul, pentru ca este considerat centrul de greutate al casei, cu rolul de legatura intre celelalte camere. O documentare atenta pe internet este fundamentala in gasirea unui living room modern si inspirational, care sa armonizeze intreaga casa.            Asadar, acestea sunt principalele 3 aspecte avute in vedere atunci cand se doreste construirea cu succes a unei case proprii. Construirea unei case „pe pamant” va fi intotdeauna o investitie pe termen lung.

Related posts

Oliviera Silento, necesara in orice bucatarie

ovidiu

Apartamente estivale pentru veri interminabile

ovidiu

Corpuri de iluminat si becuri cu led pentru orice interior

ovidiu