Cele mai noi stiri online
Actualitate

5 lucruri la care sa fii atent cand iti iei un apartament

bloc

Atunci cand vrei sa iti cumperi un apartament trebuie sa iei in calcul mai multe variante si sa le compari, în functie de bugetul pe care îl ai. În primul rand, trebui sa te decizi asupra zonei în care vrei sa locuiesti, sa verifici preturile de pe piata si sa te consulti cu un evaluator sau cu un agent imobiliar. Daca te afli in cautarea unui apartament nou, pe Storia.ro gasesti o multime de oferte si anunturi! Pe langa toate aceste aspecte, mai sunt si alte lucruri pe care trebuie sa le analizezi si pe care ti le prezentam în continuare:

Distanta fata de mijloacele de transport

Daca esti nevoit sa te deplasezi zilnic cu mijloacele de transport in comun spre locul de munca, atunci ar trebui sa cauti un apartament aflat într-un bloc pozitionat cat mai aproape de o statie de autobuz, tramvai sau de metrou. Poate ca pe timpul verii o plimbare este binemeritata, dar în timpul sezonului rece nu îti va face placere sa mergi pe jos în fiecare zi pana gasesti o statie. S-ar putea ca acest aspect sa nu ti se para prea important la început, insa vei vedea ca in timp plimbarile cu taxiul nu vor fi cea mai buna optiune, cel putin nu din punct de vedere financiar. De aceea, este necesar sa ai langa blocul tau o statie de autobuz sau de tramvai, pentru a te deplasa oriunde, fara probleme.

Apropierea de zonele de interes

Atunci cand te muti intr-un cartier nou, ar trebui sa te asiguri dinainte ca tot ce ai nevoie se afla în apropierea casei. Daca stii ca ai obiceiul de a face cumparaturi la ore tarzii, ar fi perfect daca ai avea langa bloc un magazin deschis nonstop. Iar daca ai copii, gandeste-te ca o scoala aflata la doi pasi de casa ar fi  un lucru ideal. De asemenea, daca iti place sa te mentii in forma, ar fi perfect daca ai avea in cartier si o sala de fitness sau macar un parc in apropiere, unde sa poti alerga oricand.

Asezarea blocului

La fel de importanta este si amplasarea blocului si zona în care vei locui, deoarece exista si zone rau famate, mai ales in orasele mari. De aceea, este important sa pui siguranta pe primul loc atunci cand cumperi un nou apartament. Incearca sa gasesti un imobil intr-o zona in care se afla camere de supraveghere sau într-un complex de apartamente, unde exista servicii de paza la intrare. De asemenea, si amplasarea apartamentului este un aspect important, deoarece nu este foarte placut sa te uiti pe geam si sa vezi doar cladiri în jurul tau. In acelasi timp, trebuie sa te gandesti si la vecinii care stau in blocul de vizavi – daca acesta era prea apropiat de cel in care stai tu, nu vei avea deloc intimitate.

Restantierii

Daca vrei sa îti cumperi un apartament nou, este necesar sa faci anumite verificari, înainte de o asemenea investitie. Poti incepe cu verificarea avizierului, pentru a vedea cati restantieri exista în blocul respectiv. Daca sunt prea multi vecini care nu îsi platesc utilitatile la timp, s-ar putea ca acest lucru sa-i afecteze pe toti cei care locuiesc in acea cladire. Nu ti-ar placea sa ramai fara caldura în mijlocul sezonului rece sau fara apa calda, din cauza unor vecini neseriosi.

Calitatea constructiei

Cumpararea unui apartament este o decizie importanta, mai ales din punct de vedere financiar, asa ca trebuie sa te asiguri ca vei face o investitie corecta. De aceea, este necesar sa te interesezi din ce material este construit imobilul in care vrei sa te muti si cum este izolat. In general, blocurile din caramida mentin mult mai bine caldura în interior, in perioada anotimpului rece. In plus, caramida este si rezistenta la umezeala, avand un grad ridicat de impermeabilitate. Nu uita sa te interesezi si de izolatia interioara a apartamentului, dar si de cea exterioara a blocului. In general, izolarea termica a locuintei ajuta la mentinerea unei temperaturi constante si impiedica pierderile de caldura in sezonul rece, astfel incat costurile la intretinere si la factura de gaze vor fi reduse.

Asadar, atunci cand vrei sa iti cumperi un apartament nou este necesar sa faci anumite verificari, deoarece o asemenea investitie poate fi uneori riscanta. Intotdeauna trebuie sa iei în calcul siguranta familiei si evident, confortul si intimitatea. 

Related posts

Jennifer Lopez Nailed the Metallic Shoe Trend Again on a Date

eduard

AVI, asistentul vocal de la Allview, trece într-o nouă etapă de dezvoltare Comenzi complexe-răspunsuri eficiente

marius

Experiments in the Revival of Organisms

stirile24