Cele mai noi stiri online
Paparazzi

5 vedete cu case smart. Ce au casele lor atât de special? (P)

Sunt bogaţi, sunt celebri şi dispun de toate resursele pentru a se bucura de tehnologiile actuale. Au case smart care pentru oamenii obişnuiţi ar putea fi demne de filmele science fiction. Bill Gates, Oprah Winfrey şi Mark Zuckerberg sunt doar câţiva dintre bogaţii planetei care se răsfăţa în conace dotate cu instalaţii şi sisteme de ultima generaţie, ce le fac viaţa mai uşoară şi mai confortabilă.

Bill Gates şi muzica subacvatică

Bill Gates s-a conectat cu tehnologiile smart home de mai bine de două decenii. În conacul său din Medina, Washington, construit cu 63 de milioane de dolari, există tablete tactile în fiecare cameră, pentru controlul iluminatului, al muzicii şi al temperaturii ambientale. Magnatul se mai bucura şi de o piscină cu un sistem audio subacvatic, care îi permite să asculte muzică preferată în timp ce înoată.

Oprah Winfrey – casă care se deszăpezeşte singură

Una dintre cele mai bogate femei din lume, miliardara Oprah Winfrey este familiară şi ea cu noţiunea de case inteligente. Ea deţine o casă în Colorado, în valoare de 14 milioane de dolari. Pe lângă cadă cu hidromasaj, cinema-ul propriu şi camera ticsită cu sticle de vin, amenajata în subteran, vedeta mai dispune şi de câteva gadgeturi de ultima generaţie, ai căror senzori o alertează pe proprietara ori de câte ori cineva soseşte la ea, iar drumul de acces este încălzit, astfel încât iarna zăpadă să nu se aşeze. Majoritatea sistemelor din casa lui Oprah pot fi controlate şi monitorizate de la distanţă.

Mark Zuckerberg are un asistent virtual la domiciliu

Ar fi fost culmea că fondatorul Facebook să stea departe de tehnologie în viaţa de zi cu zi. Acesta are un asistent virtual, numit Jarvis, după majordomul lui Iron Man. Jarvis este instalat în locuinţa de lux a miliardarului din Silicon Valey şi răspunde comenzilor vocale şi scrise printr-o aplicaţie special realizată.

George Buhnici deţine cea mai smart casa din România şi din Europa de Est

Pe meleagurile mioritice, cea mai smart casa pare a fi cea a lui George Buhnici, realizator Pro TV, anunţa cei de la Case Smart. Aceasta este prima „casă pasivă premium” din România. Locuinţa, care se afla la 20 de kilometri de Bucureşti, în zona Corbeanca, poate fi controlată de la distanţă şi este dotată cu inovaţii de ultima generaţie, care îi asigură eficienta energetică superioară, siguranţă, dar şi confort. Energia este produsă de 70 de panouri fotovoltaice, aşezate pe acoperişul casei şi pe foişor, care produc în total 18kw, necesari şi pentru alimentarea maşinii electrice.

În ziua de astăzi este mai uşor ca oricând pentru proprietarii unei case clasice să facă trecerea către una smart. Sunt necesare următoarele elemente: un intrerupator Livolo, un releu WiFi, un hub care să controleze toate aparatele din casă şi primul pas a fost deja parcurs. Urmează cei în care se vor alege echipamente de ultima generaţie care să asigure eficienta termică şi energetica la cel mai înalt nivel, dar şi sistemele de control la distanţă, care să permită monitorizarea şi acţionarea diferitelor instalaţii şi aparaturi.

Sursa stire cancan.ro

Related posts

De unde venea Fulgy atunci când a fost prins drogat la volan: „Nu mi-a purtat noroc”

Andreea

Maria Constantin le răspunde răutăcioșilor, după ce s-a aflat că a fost vânzătoare la tarabă

Andreea

Copiii cu vârste între 12 și 15 ani pot primi serul anti-COVID de la 1 iunie. Ce a anunțat Valeriu Gheorghiță

Andreea