Cele mai noi stiri online
Actualitate

Accesorii pentru ușă. La ce atragem atenție?

Accesorii pentru usa. La ce trebuie sa fim atenti??

 

Oamenii de rand, care nu se ocupa cu producerea tamplariei nu-si imagineaza cat de importante si utile sunt accesoriile montate pe o usa sau o fereastra. In acest sens ne-am propus sa prezentam cateva dintre ele pentru a face cele mai bune alegeri atunci cand ne dorim o tamplarie de calitate.

Pe langa calitatea lemnului din care este confectionata tamplaria un rol important in rezistenta si functionarea ei il au accesoriile, elemente de feronerie care dau atat un aspect estetic cat si modern casei.

Exista pe piata o gama larga de articole de feronerie pentru usi si ferestre din lemn. Care sunt criteriile dupa care trebuie sa le alegem pe cele mai bune??

Feroneria consta in toata gama de accesorii care „imbraca” usa sau fereastra: balamale, broaste, zavoare, cilindri, inchideri multipunct, manere; elemente care au ca scop sa va protejeze locuinta si sa asigure in acelasi timp eleganta incaperii.

BALAMALE

Balamalele pentru usi din lemn reprezinta un accesoriu foarte important deoarece asigura inchiderea usii. Multitudinea de modele ne da unori de gandit. Care este cea mai buna? Pe care trebuie sa o alegem? Care este cea mai rezistenta, mai estetica? Ce tip de balama poate fi montata pe usa sau fereastra mea?

Tipuri de balamale:

Balamale reglabile pentru lemn

  • Balamaua 3D – Balama reglabila din otel/inox. Potrivita si pentru usi antiincendiu/ de  balcon si ferestre grele, balamaua permite reglarea usii oricind in verticala, orizontala si adincime asigurand inchiderea si etansarea perfecta a foii de usa. Pivotul balamalei este din otel prevazut cu o sfera de pivotare din otel calit, iar orificiul balamalei este incastrat in material plastic autolubrefiant
  • Balamaua R4  – Balamaua R4 raspunde cerintelor arhitecturale moderne, asigurind o portanta de pina la 160 kg cu trei balamale montate pe foaia de usa. Miscarea usii este intotdeauna precisa si fluida multumita stabilitatii mari oferite de balamaua R4.

Balamale pentru usi fara falt

  • Balamaua Eclipse 3.0 –  Balama ascunsa pentru usi fara falt. Invizibila din exterior, imbunatateste designul usii. Eclipse 3.0 ofera reglaje ample si reversibilitatea usii. Datorita frezarii simetrice vi se permite sa alegeti directia de deschidere a usii direct in santier. Capacele ascund suruburile de reglaj si pastreaza estetica usii chiar si cand este deschisa.
  • Balamaua Pivot  – Balama reglabila pentru usi de interior fara falt cu o greutate de maxim 25 kg.
  • Balamaua Compact – Balama reglabila pentru usi de interior fara falt cu un design modern. Compacta, este caracterizata prin dimensiunile minime ale corpului de rotatie, cu scopul de a reduce vizibilitatea balamalei atunci cand usa este inchisa. Pivotul balamalei permite reglarea in trei dimensiuni atunci cind usa este montata. Constructia particulara a balamalei permite deschiderea usii la 180 °. Este proiectata pentru grosimi de usi de minim 35 mm.

Broaste pentru usi

Un alt accesoriu foarte important pentru usa din lemn o reprezinta broasca. Acesta asigura pe langa siguranta si o imagine estetica usii fiind disponibila intr-o variatate larga de finisaje. Trebuie sa alegem broastele in functie de particularitatile usii: broaste pentru usi de interior, broaste pentru usi culisante si glisante, broaste pentru usi pliante, broaste pentru usi de intrare etc.

Va recomandam alegerea unei broaste de calitate, din materiale rezistente care respecta toate normale de siguranta si asigura rezistenta in timp la multiple utilizari.

Cilindri

Si la acest capitol oferta este foarte variata. Siguranta usilor la exterior reprezita caracteristica principala atunci cand alegem un cilindru. Putem alege cilindri traditionali pentru usi de interior sau cilindri de siguranta la usile de exterior care se caracterizeaza prin forma deosebita a cheii plate reversibile. Cheia poate fi multuplicata doar de producator (DCK Duplicate Controlled Key) si doar la cererea expresa a proprietarului ce detine CODUL PIN (siguranta activa). Este de asemenea un cilindru care asigura un nivel ridicat de siguranta pasiva (rezistenta la tentativele de efractie). De asemenea putem alege cilindrii personalizati in functie de particularitatile constructive ale casei.

Manere pentru usi si ferestre

Manerele reprezinta un accesoriu definitiv pentru o usa. Ele completeaza frumusetea usii pe care sunt montate, stilul abordat, elementele de design ale casei etc. Alegerea manerului perfect pentru casa ta este pana la urma o chestiune de gust. Poti alege un model vintage daca desigul usii si arhitectura spatiului iti permit, un maner clasic sau modern.

In piata gasim o ampla gama de manere destinate usilor de interior sau exterior, cu rozeta sau cu placa, de fereastra, in finisaje diferite potrivite oricaror exigente arhitecturale. Pe langa partea estetica manerele trebuie sa fie rezistente atat ca si componenta a materialului din care sunt facute, cat si a finisajului, sa asigura o deschidere corecta si completa a usii precum si comoditate la utilizare.

 

Related posts

Google to Pay Apple $3 Billion to Remain Default iOS Device Search Engine

eduard

Hello world

marius

O blonda superba e cea mai sexy fana a echipei Southampton (Foto INCENDIARE)

stirile24