Cele mai noi stiri online
Revista Presei

AGENŢIE ONU: Zeci de milioane de oameni riscă să îşi piardă locurile de muncă din cauza pandemiei de coronavirus – 27.03.2020

Zeci de milioane de oameni riscă să îşi piardă locurile de muncă din cauza pandemiei de coronavirus, potrivit unei analize a Organizaţiei Internaţionale a Muncii (OIM), o agenţie a ONU, care se aşteaptă ca numărul acestora să fie peste cele 25 de milioane de persoane prevăzute într-o estimare făcută în urmă cu doar două zile, transmite Reuters.

Potrivit estimării precedente a agenţiei ONU, numărul persoanelor fără loc de muncă din cauza pandemiei ar fi urmat să crească cu 5,3-24,7 milioane.

Cu toate acestea, Sangheon Lee, directorul departamentului de politică pentru ocuparea forţei de muncă al OIM, a declarat joi, la Geneva, că amploarea şomajului temporar, disponibilizările şi numărul de cereri de prestaţii de şomaj vor fi mult mai mari.

“Încercăm să evaluăm şocul temporar în modelarea noastră estimativă. Amploarea fluctuaţiei este mult mai mare decât anticipăm “, a spus el.

Sursa stire bursa.ro

Related posts

ANSVSA: România înregistrează 532 de focare de pestă porcină africană, în 27 de judeţe – 18.03.2020

stirile24

Isopan Est a lansat cea mai nouă tehnologie dezvoltată pentru panouri termoizolante – 30.09.2019

stirile24

VIORICA DĂNCILĂ: “Să creăm condiţiile ca românii să se întoarcă în ţară” – 01.09.2019

stirile24