Cele mai noi stiri online
Revista Presei

ALERT Ministrul Sănătăţii a demisionat – 26.03.2020

Actualizare – 10:30 – Ludovic Orban: “Am luat act de această demisie. Îi voi transmite preşedintelui Klaus Iohannis această demisie pentru a putea să se emită decret de revocare. Regret demisia domnului ministru, pe de altă parte o inteleg şi îi mulţumesc pentru buna colaborare pe care am avut-o. Îi voi propune domnului preşedinte pentru fiuncţia de ministru al Sănătăţii pe Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Nelu Tătaru.”

“Domnul Tătaru face parte din echipa de la Miniserul Sănătăţii, a fost, este şi va fi în prima linie a bătălie contra coronavirus. Deja stăpâneşte procedurile, planul de măsuri. Azi e la Suceava şi l-am informat despre intenţia de a-l propune ca ministru, urmând să revină în Bucureşti. “, a precizat Orban.

Premierul a anunţat că va continua să întărească echipa de la Ministerul Sănătăţii.

“ObiectIve: Creşterea vitezei de derulare a anchetelor epidemiologice, respectarea regulilor e carantină, efectuarea tuturor operaţiunilor caracteristice DSP.Creşterea capacităţii de diagnosticare. Institutul Naţional de Sănătate Publică, în baza recomandărilor Comisiei Europene, a instituit un sistem de diagnosticare, stabilind priorităţile. Toate priorităţile rămân valabile. Continuăm să aplicăm aceste reguli stabilite de INSP. Urmărim apărarea spitalelor, procurarea de urgenţă a materialelor necesare pentru protecţia medicilor, angajaţilor spitalelor. Punem în practică planul de pregătire a spitalelor pentru pacienţii infectaţi. Păstrăm strategia stabilită”

Ludovic Orban a transmis că îi asigură pe toţi românii că, Guvenul, ministerul Sănătăţii, toate instituţiile îşi fac datoria cu devotament şi au ca principal obiectiv apărarea vieţii şi sănătăţii cetăţenilor români.

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, şi-a anunţat demisia. Decizia vine la doar o zi după ce oficialul a anunţat că întreaga populaţie a Bucureştiului va fi testată împotriva coronavirusului.

Deocamdată nu sunt cunoscute cu exactitate motivele pentru care ministrul Sănătăţii a recurs la acest gest, însă, potrivit Digi24.ro, lui Victor Costache i-a fost cerută demisia.

Costache a declarat miercuri pentru Ştirile ProTV, că întreaga populaţie a Bucureştilor va fi testată pentru coronavirus, echipe medicale urmând să meargă din uşă în uşă pentru a-i testa pe locuitorii Capitalei.

“Am avizat un parteneriat şi un program care va demara rapid. Vrem să se testeze toată populaţia Bucureştiului printr-o serie de echipe care vor merge door to door (din uşă în uşă- n.red.), după modelul Coreei de Sud. Este foarte important să facem milioane de teste. Până la sfârşitul săptămânii, vom avea încă 200.000 de teste. Am pornit cu un singur centru de testare în ianuarie şi acum avem cel puţin 20 şi vrem să avem 1-2 la nivel judeţean”, a declarat ministrul Sănătăţii, Victor Costache.

Ministrul Victor Costache a precizat că pacienţii diagnosticaţi cu COVID-19 vor fi trataţi în spitale exclusiv dedicate combaterii epidemii.

ştire in curs de actualizare

Sursa stire bursa.ro

Related posts

MINISTERUL TRANSPORTURILOR: Zborurile către şi dinspre mai multe ţări se pot relua începând cu 15 iunie – 13.06.2020

stirile24

BOGDAN CHIRIŢOIU: CE Oltenia ar putea fi sprijinit de toţi consumatorii de energie – 22.09.2019

stirile24

Indicii BVB au închis în teritoriu pozitiv – 30.12.2019

stirile24