Cele mai noi stiri online
Paparazzi

Am aflat de ce au fost reținuți patru dintre lăutarii lui Dan Bursuc + Ce au găsit procurorii în vilele artiștilor

Mai mulți lăutari care au contract cu una dintre firmele controlate de Dan Bursuc au fost reținuți de anchetatori după ce ar fi înșelat statul cu acte false, pentru a obține ajutoarele oferite de stat angajaților rămași fără venituri din cauza pandemiei de COVID-19. CANCAN.RO vă prezintă detalii exclusive din anchetă.

Muzicanții lui Bursuc au ajuns în arest la capătul unor descinderi în forță ale autorităților, care au ridicat din casele maneliștilor bani, dar și multe alte bunuri care vor face obiectul unor expertize complexe. Polițiștii și procurorii au calculat deja prejudiciul provocat bugetului de stat.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din Poliția Sectorului 1 au descins, joi dimineață, la prima oră, la opt adrese din București și Călărași, de unde au fost aduse la audieri 12 persoane, dintre care 11 au fost lăutari. Cel mai cunoscut dintre aceștia a fost, conform unor surse judiciare, Cocoș de la Călărași, iar restul – instrumentișiti care cântau alături de el în ceea ce se numește „Ansamblul Cocoș”.

Indemnizație de 4.500 de lei lunar, degeaba

Surse apropiate anchetei au dezvăluit, pentru CANCAN.RO, că, după ore în șir de audieri, s-a stabilit ca, din cei 11 lăutari, să fie reținuți numai patru, în condițiile în care restul de șapte nu reușiseră să obțină bani de la stat și au fost acuzați doar de tentativă de înșelăciune.

Cei patru sunt acuzați că ar fi depus la Agenția de Plăti și Inspecție Socială documente din care a rezultat faptul că, pe fondul pandemiei, au rămas fără niciun venit, drept pentru care au nevoie de sprijin din partea statului. Ca urmare, din martie anul trecut și până acum au încasat, lunar, câte 4.500 de lei. (VEZI ȘI: CE BOLID DE LUX CONDUCE DAN BURSUC)

Polițiștii au efectuat mai multe percheziții în Capitală și Călărași

Sursele citate au precizat că, în timp ce încasau ajutorul de stat, cei patru ar fi apărut în diverse filmări, publicate pe Facebook, în care cântau la diferite nunți și botezuri. Aceleași surse au spus, pentru CANCAN.RO, că cei patru reținuți ar fi avut contracte cu firma „Ro Terra Music”, societate controlată de celebrul impresar Dan Bursuc.

Prejudiciul s-ar ridica la 80.000 de lei

Totuși, spun anchetatorii, cel puțin deocamdată nu s-a probat implicarea lui Bursuc în comiterea presupuselor înșelăciuni.

Polițiștii și procurorii au ridicat din locuințele suspecților mai multe calculatoare, dar și telefoane mobile, pentru realizarea perchezițiilor informatice, în urma cărora ar putea fi furnizate probe noi. (NU RATA: CUM ARATĂ GARDEROBA DE LUX A LUI DAN BURSUC)

Pe lângă aparatură electronică, autoritățile au indisponibilizat și mai multe sume de bani. Prejudiciul adus statului de cei patru interpreți de muzică de petrecere a fost stabilit undeva la aproximativ 80.000 de lei.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro, să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp. Sursa stire cancan.ro

Related posts

Am aflat ce se ascunde în trecutul actorului violator. Pentru ce a fost condamnat acum 7 ani Alexander Zudor + Ce proces are cu fosta soție

Andreea

Un bărbat din Iași a găsit 5.000 de euro și i-a returnat. Cum a fost recompensat 

Andreea

Cum arăta și cu ce se „ocupa” Diana Șoșoacă în copilărie

Andreea