Cele mai noi stiri online
Actualitate

Aranjamente florale pentru o nuntă în luna lui Gerar

Aranjamente florale pentru o nuntă în luna lui Gerar

Gusturile nu se discută și în acest caz ne referim la cei care aleg să-și petreacă evenimentul cel mai important din viață în timpul iernii. De fapt, iarna este un anotimp frumos, ce accentuează gingășia și delicatețea celor ce îl aleg ca îndrumător și sfătuitor.

La fel de delicate trebuie să fie și aranjamentele florale. Cele potrivite anotimpului de iarnă vor aduce doza maximă de bunăstare și energie pozitivă. De aceea, ele nu vor servi doar ca decor, ci vor crea o adevărată atmosferă spirituală, de suflet.

În luna lui gerar florile de pe mesele invitaților vor aduce o notă de prospețime și naturalețe, demonstrând că și iarna există viață, natura nu este moartă. Aromele ademenitoare, culorile specifice vor da viața spațiului interior și vor pune în valoarea stilul, tematica și preferințele celor tineri căsătoriți.

Paleta de culori

Când ne imagină buchetele de flori ne gândim mai întâi la culoare și parfum. Orice combinație de culori va fi perfectă dacă este salutată de tinerii însurăței și preferințele acestora. Astfel, s-ar putea să aprecieze niște tonuri mai închise pentru a oferi evenimentului rafinament și stil sau din contra tonuri mai deschise pentru a accentua firea romantic și jucăușă. Totuși de cele mai multe ori se optează în folosul culorilor: alb, roz, roșu, mov, galben etc.

Anotimpul de iarnă este un catalizator în alegerea tonurilor calme, călduroase, mătăsoase, culori argintii sau aurii. Argintiul este una din culorilor preferate pe timp de iarnă și este o alegere bună dat fiind faptul că va crea o atmosferă elegantă. Totuși nu ne limităm la aceasta, în combinație cu ghirlandele de cristale, crenguțele de pomi înghețați, fețe de masă argintii aranjamentele florale albe delicate va făuri o atmosferă de poveste.

Ce flori alegem ?

 • Freziile – alcătuiesc compoziții fine și parfumate pe timp de iarnă.

 • Hortensiile (culoarea albă) – flori minunate prezente în orice anotimp vor forma buchete spectaculoase și rafinate.

 • Amarilis – o floare maiestoase ce înflorește în sezonul rece, iar în combinație cu alte flori va accentua frumusețea, rafinamentul și firea curajoasă a tinerilor.

 • Brunia – se va privi spectaculos cu flori albe sau un pic colorate redând un contrast foarte atractiv. La eveniment nu va rămâne neobservată dacă va fi în combinație cu Ranunculus.

 • Calele – de o eleganță formidabilă, mai ales cele de culoare albă care vor accentua delicatețea și puritatea sentimentelor.

 • Miniroze – pentru orice anotimp ele oferă celor ce o aleg candoarea de care dau dovadă.

 • Phalaenopsis – o floare elegant care împreună cu Stephanotis (floarea miresei ) va fi o imagine de senzație.

Pentru completarea aranjamentelor, se va folosi verdeață, plante cu frunze argintii, precum Cineraria sau Stachysul.

Tematici pentru o nuntă de iarnă

Iarna aduce mai multe tematici de care țin cont mirii. Una din ele este cea de poveste de iarnă, locația perfectă a căreia poate fi un castel cu elemente de gheață, cum ar fi un havuz. Culorile de alb, argintiu, albastru deschis, auriu ale decorațiunilor, dar și ale florilor alese va da acea notă de poveste.

O altă temă des întâlnită este cea a Crăciunului. Crenguțele de brad, conuri și flori de iarnă cu picături de culori roșu, verde, alb și auriu oferă căldura sufletească.

O altă temă posibilă este și tematica angelică, fiindcă are culorile de alb, auriu și mulți îngerași decorative. Aripile vor face senzație, iar decorațiunile de îngeri, pene pufoase, flori albe și aureole specific îngerilor va aduce o notă ce va atinge inima oricui.

Tema celestină ce se potrivește de minune în timpul iernii. Culorile specifice fiind albastru închis spre bleumarin combinate cu auriul.

Sfaturi pentru crearea de aranjamente florale pe timp de iarnă:

 • Când aspiri să creezi un aranjament floral pe timp de iarnă utilizând o floare ce nu se află în sezon în care e planificat evenimentul trebuie mai întâi de toate să fii pregătită pentru a mări bugetul predispus pentru decor.

 • Dacă nu e de găsit o anumită floare ar fi bine să dispuneți de un plan de rezervă pentru a anula situații neprevăzute.

 • Florile achiziționate în extrasezon nu au aspectul lor obișnuit, de obicei sunt mult mai mici și mai sensibile, ceea ce poate afecta întregul aranjament.

 • Volumul florilor și al accesoriilor au influență, completează cu câteva ghirlande de cristale și inserează ici colo câte o lumânare decorativă.

 • Florile de pe masa tinerilor însurăței trebuie să fie în aceleași tonuri cu cele de pe masa invitaților, doar că mai adăugați ceva special pentru a accentua importanța sărbătorii și în cinstea cui se realizează.

 

Related posts

Bijuterii Handmade

stirile24

5 lucruri la care sa fii atent cand iti iei un apartament

ovidiu

Mărmureanu şi Radulian au spus TOTUL la ProTV despre MARELE CUTREMUR din Vrancea: „Dacă folosim sirene se crează panica“

stirile24