Cele mai noi stiri online
Lifestyle

Asortarea pantofilor cu rochia. Top 7 trucuri de stil!

summer

Pe vremea bunicilor și a străbunicilor noastre, regula de bază în fashion spunea că geanta trebuie neapărat asortată cu pantofii. Cochetele noastre înaintașe nu ar fi plecat de acasă fără ca nuanța celor două accesorii să se potrivească pe deplin.

Cu toate acestea, azi regulile s-a reprofilat. Nu mai e la modă să potrivim geanta cu pantofii, dar e în schimb recomandat să asortezi rochia cu pantofii. Din nou, prin asortare nu înțelegem nici pe departe o compatibilitate perfectă, ci ceva mai mult de atât. Află care sunt regulile de asortare a pantofilor cu rochia care îți vor dărui ținute extraordinare în rândurile de mai jos!

Asortează stilurile între ele!

Nu mai e la modă să potrivești perfect culorile, dar e recomandat ca între rochia și pantofii tăi să existe o coeziune din punct de vedere al stilului. Cu alte cuvinte, dacă ai o rochie de ocazie, e recomandat să îi asociezi o pereche de stilettos sau de sandale prețioase.

Rochiile lungi și casual se potrivesc cu sandale plate vara și cu cizme cu toc iarna. Dacă ai o rochie midi, plisată, adu în ecuație sandale cu toc sau o pereche de botine. Asociază materialele călduroase cu pantofi de iarnă, precum cizmele sau botinele, și cele lejere cu accesorii ca sandalele și papucii. Catifeaua, mătasea, brocartul, dantela, tulle-ul și orice altă țesătură prețioasă se potrivesc cu pantofi sau sandale cu toc, în timp ce bumbacul sau inul merg de minune cu pantofi sport sau casual.

Desigur, există și excepții, iar dacă ai ochi de fashionistă, poți miza și pe regulile opoziției. Atenție: nu mai e la modă să porți pantofi sport la rochii de seară, fiind vorba despre un stil extravagant care nu mai e gustat.

Poartă pantofi mai închiși la culoare decât rochia!

Dacă vrei să mizezi pe clasic, una dintre cele mai importante reguli de asortare a pantofilor cu rochia ține de abordarea aceleiași nuanțe, care devine însă mai închisă pe pantofi. E o idee fabuloasă dacă nu ai timp să te gândești la asocieri mai spectaculoase și vrei neapărat să fii asortată.

Uite cât de bine funcționează acest truc de stil în cazul rochiei albe și a pantofilor un pic mai închiși la culoare!

rochie

Sursa foto: Pexels

https://www.pexels.com/photo/woman-wearing-white-dress-and-white-high-heeled-shoes-while-walking-on-sidewalk-1942880/

Joacă-te cu imprimeurile!

Regulile asortării ajung într-o cu totul altă ligă atunci când este vorba despre imprimeuri. Prima lege: poți asorta pantofi și rochie care au același print, dar evită fondurile cromatice comune. Cu alte cuvinte, dacă ai dungi și pe piesa vestimentară, și pe accesoriu, folosește nuanțe diferite pentru a nu părea că ai îmbrăcat o uniformă.

Femeile cu ochi exersat în fashion pot compune și outfituri care combină diverse imprimeuri, dar trebuie să ai grijă aici. De data acesta, alege cel puțin o culoare comună între cele două: pantofii înflorați se vor potrivi cu o rochie cu imprimeu abstract dacă există o nuanță care să facă legătura între ele.

Ține cont de lungimi!

Aici, poți merge atât pe ideea asortării, dar și pe cea a opozițiilor. Rochiile scurte se potrivesc, în general, cu tocuri, evitând însă vulgaritatea. Acest truc de stil e folositor mai ales dacă ești mică de înălțime, caz în care îți va face picioarele să pară mai lungi.

Dar poți asorta și o rochie scurtă cu balerini, papuci, sandale fără toc sau adidași. E însă recomandat ca designul acesteia să fie casual ca să nu existe discrepanțe.

fashion

Sursa foto: Pexels

https://www.pexels.com/photo/woman-in-grey-long-sleeved-dress-sitting-on-window-1109596/

Rochiile midi se potrivesc în mare cu orice tip de pantofi. Dacă vrei un outfit elegant, asociază cu stilettos sau cu kitten heels ori botine. Pentru o ținută feminină, dar mai lejeră, adu în ecuație adidași sau balerini. Bocancii sunt de asemenea o idee de styling care a făcut furori în ultima perioadă.

În outfiturile de zi e cel mai bine să porți rochiile lungi alături de încălțăminte cu talpă plată. Sandalele, papucii, balerinii sau pantofii sport par să fie cele mai bune alegeri. Poți invita și pantofi cu toc (gros și mic) sau saboți în aceste outfituri. Dacă vrei ținute mai prețioase, elegante, combină rochiile lungi cu stilettos sau sandale prețioase cu toc.

Alege o culoare comună!

Ori rochia, ori pantofii tăi sunt multicolore? Asortează cu un articol într-una dintre nuanțele sale! De exemplu, rochia galbenă de mai jos arată impecabil alături de sandale ce prezintă drept accent aceeași culoare.

fashion

Sursa foto: Pexels

https://www.pexels.com/photo/photo-of-woman-in-yellow-dress-carrying-handbag-928819/

Ai libertatea de a alege care este această nuanță comună: poate fi cea mai răspândită de pe articolul multicolor, dar și una mai puțin întinsă pe suprafața sa, dar care îți face cu ochiul. În ambele cazuri vei obține rezultate wow!

Ai grijă cu aplicațiile!

Cei mai frumoși pantofi apăruți pe suprafața pământului sunt adesea îmbogățiți cu aplicații: mărgele, paiete, detalii metalizate, pene, ținte, perle sau orice altă minune născocită de mintea designerului.

La prima vedere, ai spune că acestea vor arăta fabulos alături de o rochie care prezintă la rândul său detaliile respective. Noi te sfătuim însă să eviți aceste alăturări și să combini rochii simple cu pantofi cu aplicații și viceversa. Chiar și cele mai pline de bun gust femei ajung să eșueze din acest punct de vedere.

Nu ține cont de nicio regulă!

Până la urmă, regulile sunt făcute pentru a fi încălcate! Așa că renunță la orice legi și poartă pantofii și rochiile care îți aduc bucurie. O rochie delicată de voal și dantelă, diafană și transparentă, poate face casă bună chiar și cu o pereche de bocanci cu ajutorul unei veste din piele.

fashion

Sursa foto: Pexels

https://www.pexels.com/photo/portrait-of-young-woman-sitting-outdoors-247203/

De câte ori realizezi o astfel de asociere, ai doar grijă să introduci și un element de legătură și te vei feri cu inteligență de orice fel de greșeli.

Acestea sunt cele 7 trucuri de stil care te vor ajuta să asortezi geanta cu pantofii fără greș! Ține cont de recomandările noastre și vei arăta ca scoasă din cutie din cap până în picioare!

Related posts

Tinuta de plaja: secretele barbatilor stilati

ovidiu

Tipuri de lenjerii de pat

razvan

Ce nu trebuie sa lipseasca din garderoba unei adevarate „business woman”

ovidiu