Cele mai noi stiri online
Revista Presei

BITDEFENDER: Numărul atacurilor cibernetice va atinge pragul de un miliard – 12.12.2019

Numărul ameninţărilor informatice va atinge pragul de un miliard în acest an, stabilind astfel un nou record pe acest segment, iar specialiştii anticipează că, în 2020, atacurile vor deveni din ce în ce mai sofisticate, cu consecinţe devastatoare asupra oamenilor şi companiilor, informează Bitdefender, potrivit Agerpres.ro.

Experţii companiei de securitate au declarat: “Numărul vulnerabilităţilor raportate va creşte în 2020, o tendinţă similară cu cea din ultimii ani. Adopţia la scară largă a programelor cu sursă deschisă va duce la posibilitatea de a compromite o plajă mare de dispozitive de fiecare dată când o vulnerabilitate e descoperită într-o componentă folosită în masă, cu efecte grave asupra producătorilor de dispozitive şi clienţilor acestora. Atacurile informatice eficiente, capabile să păcălească utilizatorii şi soluţiile de securitate, vor necesita cunoştinţe din ce în ce mai avansate, precum dezvoltarea de algoritmi de inteligenţă artificială, tehnici noi de inginerie socială şi chiar abilităţi de a depista erori în componente fizice ale dispozitivelor. Eforturile infractorilor se vor îndrepta spre găsirea de noi unelte şi tehnici pentru a scoate pe piaţă ameninţări din ce în ce mai agresive, profitabile şi greu de depistat”

Conform acestora, cele 20 de miliarde de dispozitive inteligente ce vor fi conectate anul viitor vor reprezenta un stimulent bun pentru atacatori să găsească noi gadgeturi uşor de compromis.

Sursa citată mai notează: “Câtă vreme standarde minimale impuse producătorilor lipsesc – mai ales cele legate de actualizări de securitate, politica de colectare şi procesare a datelor şi remedierea problemelor apărute pe durata folosirii – hackerii vor exploata vulnerabilităţi noi sau deja descoperite ca să-şi facă armate de dispozitive smart tot mai mari cu care să doboare infrastructuri. Interesul va creşte mai ales asupra celor industriale care odată atacate, chiar de către grupări motivate de către guverne, pot întrerupe funcţionarea unor servicii sau infrastructuri critice”, notează sursa citată.

Analiza de specialitate scoate în evidenţă şi faptul că, la nivel statal, în contextul geopolitic global, va fi alimentată dezvoltarea armelor informatice, fie în scopuri de spionaj, de manipulare politică, fie de paralizare a obiectivelor ce pot afecta siguranţa naţională

Sursa stire bursa.ro

Related posts

Preşedintele Klaus Iohannis se va afla marţi în vizită de lucru în landul Bavaria – 03.01.2020

stirile24

AGENŢIILE DE PRESĂ Tratament de vindecare de Covid-19 – 24.03.2020

stirile24

Dan Barna – întâlnire cu liderii partidelor parlamentare – 07.04.2020

stirile24