Cele mai noi stiri online
Revista Presei

BOGDAN AURESCU: “Am găsit în MAE o lipsă de motivaţie” – 24.01.2020

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a declarat că a găsit în minister o “lipsă de motivaţie” şi că în luna în care a preluat mandatul, 54% din personalul din serviciul exterior al MAE era detaşat.

“Am găsit în Ministerul Afacerilor Externe în primul rând o atmosferă (…) de descurajare, de lipsă de motivaţie pentru diplomaţi. Este nevoie de o primenire a corpului diplomatic şi consular, pentru că unul dintre factorii care a dus la o astfel de situaţie este şi numărul foarte mare de detaşări, vezi cele din mediul privat, într-o proporţie foarte mare. În luna noiembrie, 54% din personalul din serviciul exterior era detaşat. În Centrală, aproximativ 24%”, a spus Aurescu la emisiunea “Paşaport diplomatic”.

El a vorbit despre măsurile luate în MAE cu privire la detaşări şi de necesitatea unor concursuri realizate profesionist.

“În momentul de faţă, procentul a mai scăzut un pic, dar în continuare este nevoie de măsuri în acest sens. Ne ajută Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 1/2020 care interzice detaşările din domeniul privat. Avem un interval de timp până la 31 august 2020 în care putem să organizăm concursuri pentru a ocupa aceste posturi şi cred că un concurs sau concursuri care să fie efectuate profesionist şi care să ducă la ocuparea pe fiecare direcţie în parte din Ministerul Afacerilor Externe a locurilor unde este nevoie de profesionişti, de tineri care să fie formaţi în interiorul Ministerului, în activitatea diplomatică sau consulară, cred că este o măsură care va ajuta foarte mult”, a punctat ministrul de Externe.

Acesta a amintit şi de faptul că există o comisie creată “pentru a studia oportunitatea detaşărilor existente”, care până în prezent s-a reunit de opt ori şi deja a luat decizii cu privire la oprirea prelungirii unor detaşări sau la încetarea procedurilor de detaşare . “Vom continua acest proces şi vom organiza concursuri”, a spus Aurescu.

Totodată, a vorbit de nevoia de eficientizare a unor proceduri din interiorul MAE, inclusiv cele ce vizează modul în care diplomaţii pleacă la post şi de concursuri făcute “cât mai corect, cât mai transparent şi să aibă în vedere mai ales necesităţile misiunilor diplomatice”.

Sursa stire bursa.ro

Related posts

Tribunalul anticorupţie al Ucrainei şi-a început activitatea – 06.09.2019

stirile24

STUDIU: Oamenii care lucrează în domenii creative, media şi industria bancară sunt mai fericiţi – 03.12.2019

stirile24

Volumul mărfurilor transportate a crescut cu 2,8% în primul semestru – 28.10.2019

stirile24