Cele mai noi stiri online
Revista Presei

BRD – intermediarul majorării capitalului social al Electrica – 18.09.2019

Electrica (EL) a numit BRD – Groupe Societe Generale (BRD) ca intermediar pentru operaţiunea de majorare a capitalului social al furnizorului şi distribuitorului de energie electrică, ce include aportul în natură a nouă terenuri în suprafaţă totală de peste 55.500 de metri pătraţi, conform deciziei luată de acţionari în data de 25 aprilie a acestui an, informează emitentul printr-un raport remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Atunci, acţionarii Electrica au mai aprobat şi delegarea către Consiliul de Administraţie, pentru o perioada de trei ani, a competenţelor privind majorarea capitalului social cu suma de maxim 18 milioane de lei (până la cel mult 3,477 miliarde de lei) reprezentând aportul în natură al Ministerului Energiei, ca urmare a obţinerii certificatelor de atestare a dreptului de proprietate asupra celor nouă terenuri şi aportul în numerar al celorlalţi acţionari, în cadrul exercitării dreptului de preferinţă de către aceştia.

Cel mai important acţionar al companiei este Statul Român care, prin Ministerul Energiei, deţine 48,78% din Electrica. Potrivit raportului semestrial al emitentului, alţi acţionari ai furnizorului şi distribuitorului de energie sunt Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), cu 6,1% din companie şi Fondul de Pensii Administrat Privat NN, ce are 5,42% din Electrica.

După primele şase luni ale anului curent, Electrica a înregistrat, la nivel de grup, un profit operaţional de 123,8 milioane de lei, cu 52,6% sub cel de la finele lunii iunie 2018, în timp ce veniturile au urcat cu 16,9%, până la 3,1 miliarde de lei.

Valoarea de piaţă a emitentului la Bursa de Valori Bucureşti este de 3,87 miliarde de lei.

Sursa stire bursa.ro

Related posts

Indicii BVB au închis în teritoriu pozitiv – 04.10.2019

stirile24

BVB Creşteri uşoare la bursă înaintea deciziei FTSE – 26.09.2019

stirile24

Ucraina aşteaptă asumarea totală a răspunderii în cazul avionului doborât de Iran – 11.01.2020

stirile24