Cele mai noi stiri online
Actualitate

Bucătăria pe colț. Află cum poți avea și tu bucătăria ideală

Înainte de a te pune pe amenajarea bucătăriei ideale ai nevoie de câteva idei amenajare bucatarie pentru a știi pe ce direcție să mergi și care este stilul potrivit cu casa ta. Pentru evitarea multor lucruri care ți-ar putea da bătăi de cap alege gama de bucatarii la comanda.

Amenajare unei bucătării pe colț

Mobila de bucătărie pe colț sau cea în formă de L poate fi folosită atât pentru designul unei bucătării spațioase, cât și pentru cel al unei bucătării mici. Cu ajutorul ei, putem configura binecunoscutul „triunghi” de lucru, extrem de ușor și de eficient. Regula presupune așezarea celor trei piloni principali ai bucătăriei (chiuveta, frigiderul și aragazul) astfel încât liniile imaginare care le unesc să formeze un triunghi cu laturile cuprinse între 4 și 8 metri, în funcție de spațiul pe care îl ai. În acest fel, te vei bucura de o funcționalitate impecabilă a bucătăriei. Mobila de bucătărie care se desfășoară pe două laturi te va ajuta să realizezi acest lucru.

Dacă ai o bucătărie mai mare, poți să instalezi chiuveta separat de mobilierul pe colț, pe o insulă suficient de lată cât să poată ține și locul mesei, iar încăperea va căpăta instant o estetică modernă și un stil rafinat. În cazul unei bucătării mici și înguste, acest tip de mobilier servește pentru a mări dimensiunile spațiului de lucru, dar și pentru a-ți oferi posibilitatea să depozitezi mai organizat vasele și accesoriile.  

Cum să amenajezi corect o bucătărie pe colț?

Pentru amplasarea unei bucătării în formă de L este necesară o încăpere cu latura mare de minimum 3 m. Această tip de bucătărie este printre cele mai ergonomice moduri de organizare datorită formei triunghiulare care se potrivește foarte bine circuitului productiv. Totul este la îndemână fără să fie înghesuit. Spațiul de blat este generos. Chiuveta trebuie amplasată în vârful L – ului iar plita și frigiderul în capătul laturilor.

Printre principalele avantaje ale acestui tip de bucătărie se numără și organizarea eficientă, perfect mulată pe circuitul productiv. Distanțele scurte între zonele din bucătărie reprezintă un alt avantaj. De asemenea, blatul generos de lucru și spațiul adecvat de depozitare sunt alte două plusuri ale bucătăriei pe colț.

Există numeroase variante de aranjare a blaturilor, însă trebuie să țină cont de punctele de apă, de scurgerea acesteia către canalizare, de dispunerea ferestrelor și a ușilor, de faptul că bucătăria este deschisă sau închisă.

Cel mai important aspect în cazul amenajării unei bucătării pe colț, este reprezentat de zona de racord dintre cele două blaturi. În cazul bucătăriilor cu o latură mai lungă și una mai scurtă, este recomandat ca spațiul de racord dintre cele două blaturi să cuprindă o chiuvetă pe colț, plita fiind montată spre capătul opus al blatului, între cele două fiind poziționat blatul de lucru propriu zis.

În cazul spațiilor cu laturi egale sau aproape egale este recomandat ca partea de racord să nu înglobeze nici un echipament, spre exemplu chiuveta sau plita, ci să fie dedicată integral blatului de lucru, obținând în acest fel o zonă de lucru dispusă pe două direcții. Acest lucru va scruta considerabil numărul de pași necesari pentru a ajunge în diverse puncte de interes ale bucătăriei, cum ar fi frigider, chiuveta, blat de lucru, plita, cuptor sau loc de luat masa.

Pentru a putea cum va arăta totul folosește configurator bucatarii pus la dispoziție de KuechenTreff.ro.

Related posts

ALERTĂ MEDIA: Razer Phone 2 disponibil de acum în oferta Orange

marius

Proiectul prin care presedintele este exclus din procedura de numire a procurorilor-sefi, amanat cu o saptamana

stirile24

Miababy lansează GrowAI – Inteligența artificială care ajută părinții la creșterea copilului

marius