Cele mai noi stiri online
Lifestyle

Calatoriti des in strainatate? Aveti grija la factura de telefonie!

business

Atunci cand calculati costul unei calatorii in strainatate de cele mai multe ori nu luati in considerare si sumele aferente convorbirilor telefonice. Totusi, uneori facturile de telefonie mobila se dovedesc a fi un cosmar. Un australian a avut surpriza sa fie nevoit sa plateasca 500.000 de dolari doar pentru o zi. Problema este cu atat mai mare daca se intampla sa vi se fure telefonul si sa nu fiti intr-o tara UE, unde costurile pentru roaming nu sunt totusi foarte ridicate.

Nu doar facturile ne dau batai de cap cand vine vorba de telefon, ci si faptul ca se descarca bateria atunci cand vrem sa facem cele mai frumoase poze.

De aceea, este necesar sa pregatim telefonul mobil pentru calatoriile in strainatate, daca vrem sa il folosim mult si fara costuri exagerate. Totusi, daca deja ati plecat si aveti probleme cu telefonul puteti cauta date contact termene.ro si aici veti gasi numere de la companii de telefonie mobila sau informatii de care sa va folositi.

  1. Cumparati o baterie de rezerva si/sau un incarcator mobil, recomandarea este cu atat mai importanta daca urmati sa faceti excursii lungi, in zone in care nu exista prize sau expeditii in zone mai salbatice.
  2. Luati in considerare un plan tarifar pentru roaming, in functie de locul si perioada in care mergeti. Fiecare companie de telefonie mobila are oferte pentru abonatii care calatoresc in afara tarii, iar alegerea unuia dintre ele va poate salva bugetul. Luați în considerare achiziționarea unei cartele prepay de la alt operator daca oferta lui este mai buna.
  3. Puteti vorbi cu operatorul de telefonie mobila sa va atentioneze printr-un mesaj atunci cand ajungeti la o anumita suma cheltuita. Totuși, daca acest lucru nu este posibil, nu este rau sa verificati din cand in cand care este costul total al convorbirilor.
  4. Utilizatii aplicatii prin care puteti suna/ comunica gratuit. Fie ca vorbim despre Viber sau Whats Up sau alte servicii de tip messenger, toate va pot salva atunci cand vreti sa anuntati toata familia ca ati ajuns cu bine. Instalati-le inainte de a pleca, pentru a verifica daca aveti spatiu in memoria telefonului si a le testa.
  5. Utilizati doar conexiunile wi-fi. Costurile pentru date mobile in roaming pot fi exorbitante mai ales daca plecati in afara Uniunii Europene. Cum majoritatea hotelurilor ofera internet gratuit, nu ezitati sa il folositi. Cititi cu atentie contractul semnat cu cei care va furnizează servicii de telefonie mobila sau sunați la call center pentru a va verifica ce tarife aveti in tara de destinatie.
  6. Inchideti datele mobile. Pentru a scapa de orice stress, activati wi-fi si inchideti datele mobile. In felul acesta nu riscati sa porniti din reflex pagina de facebook si sa platiti sume astronomice la factura de mobil.

Related posts

Lucruri pe care trebuie să le ai în vedere atunci când alegi florile de nuntă

ovidiu

To do de vară: creme de corp hidratante

ovidiu

Top 5 motive pentru care sa alegi Bio Sculpture

ovidiu