Cele mai noi stiri online
Actualitate

Cantece pentru copii

stiri

Cantece pentru copii

Cantecele pentru copii au un rol foarte important in formarea si educarea acestora. Inca din momentul in care auzul nou-nascutilor se formeaza si pana cand acestia ajung la gradinita , consider ca este de datoria parintelui sa ii puna celui mic cantecele adecvate varstei lui , ajutandu-l astfel in dezvoltarea personala a celui mic.

Bebelușii aud încă din uterul mamei, și că sunt sensibili la stimulii din mediul în care se află si la toate sunetele ce il inconjoara, este important să observăm că sunetele au o importanță ridicată în dezvoltarea ființei umane, încă din perioada intrauterină.

Cântecele auzite de bebeluși, cu sunete variate ii învață pe acestia lucruri noi despre comunicarea între oameni. Cu cat va exista mai multa comunicare între parinte si copil în această perioadă, cu atat mai buna , mai inteleasa inteleasa si mai deschisa va fi relatia intre copil si parinte pe parcursul timpului dezvoltarii si cresterii micutului.

Cantece si muzica pentru copii au un impact foarte mare asupra copiilor , acestea le captează atenția si reprezinta o metodă cu un succes fantastic în procesul de educație a copiilor. Muzica îmbinată cu activitățile de zi cu zi crește optimismul, îi înveselește, îi relaxează și în același timp îi ține concentrați la activitate și face procesul de învățare mult mai ușor si usureaza si relatia in comunicarea cu cei ce ii inconjoara .

Imi aduc aminte momentul in care mama l-a adus pe lume pe fratele meu , orice sunet din jur ii capta atentia,fie ca era muzica de la televizor , fie ca era vocea mamei sau a altei persoane , fie ca era sunetul frigiderului , sau latratul cainelui , toate acestea il faceau sa fie atent si sa analizeze lucrurile din jur .

Mama a facut mereu o diferenta intre perioada in care am fost eu bebelus si cea a fratelui meu , mie niciodata nu mi-a dat sa ascult cantecele pentru toti copiii si asta a avut un efecte negativ daca putem spune asa , primele mele cuvinte le-am rostit la varsta de 2 ani pe cand fratele meu , care a avut parte de diferite sunete si cantecele in jurul lui , acesta deja la varsta de 1 an incepuse sa rosteasca deja primele sale cuvinte precum ”mama”,”tata”,”papa”. La gradinita, educatoarea are grija sa acorde atentie in mod egal tuturor copiilor si le capteaza atentia cu diferite cantecele si joculete pentru a putea comunica cu multa usurinta cu ceilalti copii .

Cantecelele sunt cu diferite teme si si diferite tonuri muzicale , speciale pentru auzul copiilor , relaxandu-i si captandu-le atentia spre ascultarea cantecelelor speciale pentru ei.
Acestea nu se gasesc doar pe CD-uri si casete ci in prezent sunt diferite jucarii cu diferite melodii speciale in ajutarea invatarii animalelor , diferitelor obiecte din jurul lor , notelor muzicale si asa mai departe. Primele mele cantelece si cele care au fost preferatele copilariei mele erau cele in care era vorba despre animale si sunetele scoase de aceste , erau preferatele mele si erau singurele care ma relaxau si ma ajutau sa ma linistesc.

Related posts

Incearca cele mai frumoase ceasuri !

stirile24

Un vis implinit modernizarea locuintei mele cu parchetul laminat din magazinul online de constructii OSB TEGO

marius

5 greseli de eticheta pe care le poti face la restaurant fara sa iti dai seama !

stirile24