Cele mai noi stiri online
Afaceri

Care sunt tendintele in constructii in 2020?

Care sunt tendintele in constructii in 2020?

Constructiile au jucat un rol important de-a lungul intregii istorii, insa in ultimele decenii modul in care sunt realizate a ajuns sa difere mult de modul in care au fost realizate de-a lungul a catorva milenii.

Sute si mii de ani oamenii isi construiau case fara un proiect structura de rezistenta, fara materiale foarte sofisticate si fara o gandire pe termen lung. Tot ceea ce isi doreau era sa aiba un acoperis deasupra capului.

In ultimele decenii insa, a aparut meseria de proiectant structura de rezistenta si orice cladire trebuie sa beneficieze de un proiect rezistenta constructii, care sa respecte toate normele in vigoare si sa asigure beneficiarul ca rezultatul final va rezista la cutremure, la inghet si la o utilizare de lunga durata.

Astazi exista atat de multe tehnologii si materiale folosite in constructii, incat exista o adevarata piata cu solutii pentru ridicarea cladirilor.

Care sunt cele mai interesante tendinte din domeniul constructiilor in 2020?

1. Tehnologizarea constructiilor

Conform celor de la Arhipropub.ro, tendinta principala este aceea de a tehnologiza orice proces si de a elimina, pe cat posibil, factorul uman din ecuatia unei constructii. Tehnologiile moderne reusesc sa genereze proiecte mult mai exacte si sa ajute la economii substantiale de bani.

Exista si o multime de tehnologii anexe care sunt folosite, cum ar fi dronele. Acestea reusesc sa obtina o idee mult mai clara asupra aspectului unui loc si sa ii ajute pe ingineri sa ia cele mai bune decizii.

2. Constructiile cat mai verzi

Unul dintre trendurile care cunosc o crestere incredibil de rapide este cel al cladirilor ecologice. Se doreste obtinerea unor cladiri ecologice si eficiente din punct de vedere energetic, in asa fel incat sa fie cat mai bine protejat mediul inconjurator.

Este un trend cat se poate de normal, in conditiile in care mai bine de 20% din emisiile de poluanti ale lumii sunt generate de industria constructiilor.
Se investesc extrem de multi bani pentru a descoperi proiecte cat mai verzi, ceea ce a dus la aparitia unor cladiri care elimina carbonul din aer sau asfalt care se repara singur.

3. Prefabricatele sunt din ce in ce mai apreciate de utilizatorii din intreaga lume

Domeniul prefabricatelor si al constructiilor modulare este si el in crestere. O constructie modulara moderna poate sa fie extrem de rezistenta in fata factorilor vitregi, este ieftina si este rapid de construit. Astfel, o multime de hoteluri, cladiri de birouri sau apartamente ajung sa fie construite in acest mod.

O parte buna a constructiilor modulare este faptul ca pot fi realizate din materiale reciclate. Acest lucru protejeaza mediul si scade mult costurile.

4. Imprimarea 3D

Imprimarea 3D evolueaza extrem de mult si sunt toate sansele sa se dezvolte din ce in ce mai multe cladiri realizate de imprimante 3D. Asta inseamna elemente de constructie perfecte si rapiditate foarte mare in procesul de realizare al unei cladiri.

Fara doar si poate, constructiile reprezinta unul dintre domeniile viitorului, mai ales ca numarul oamenilor este intr-o continua crestere. Ramane de vazut, asadar, cum va evolua.

Related posts

Pentru că designul de interior are nevoie de creativitate

ovidiu

Laptopuri refurbished vs Laptopuri second hand

ovidiu

La ce sa fii atent atunci cand iti cumperi un tractor second hand?

razvan