Cele mai noi stiri online
Recomandari

Carti pentru copii – un mod util si frumos de a petrece timp cu copilul tau

Un subiect actual in temele de discutie ale parintilor il detine cititul copiilor a cartilor de povesti. Toti parintii isi doresc ca juniorii lor sa fie curiosi, atenti si ambitiosi si, prin urmare, sa obtina succes in viata. Cartile au fost unul dintre cele mai bune mijloace de dezvoltare inca din cele mai vechi timpuri. Tinand cont de rolul principal al cartii in dezvoltarea copilului, sarcina pentru parinti si profesori este de a-i invata sa iubeasca cartile.

In cele ce urmeaza vom vedea de ce sunt bune cartile si de ce merita sa citim copilului carti pentru copii.

Vreau sa cred ca in ziua de azi mai sunt copii care prefera cititul in favoarea jocurilor pe calculator. Pentru copiii mici, parintii sau bunicii ar trebui sa le citeasca carti copii. De la cei mari, copilul aude primele poezii si primele basme si daca cei dintai nu ignora acest aspect, atunci este foarte probabil ca o carte va deveni in curand cel mai bun prieten al copilului. Va puteti intreba: “De ce”? Raspunsul este simplu, carti de povesti ilustrate ne ofera o multime de beneficii, si anume:

  • extinde intelegerea despre lume a copilului;
  • incurajeaza formarea preferintelor si gusturilor copilului;
  • dezvolta gandirea, creativitatea si imaginatia;
  • extinde vocabularul, memoria si fantezia.

Datorita lecturii, copilul de mic invata sa aiba rabdare si sa asculte, fiind interesat sa afle numaidecat care este deznodamantul povestii.

Pentru un copil de varsta prescolara o carte este o bucurie. Daca de mici copii sunt obisnuiti cu cititul, ei ajung la o vasta cand incep sa doreasca sa citeasca singuri. Atunci ei incep a silabisi atent si neincrezator. O carte cu multe desene frumoase ii va stimula imaginatia si il va face pe copil sa se regaseasca in lumea povestii pe care o citeste.

De obicei, copiii a caror parinti sunt iubitori de lectura vor creste la fel. Ei cu nerabdare asteapta ca mama, tata sau chiar bunicul sa se aseze confortabil langa ei in patut si sa le citeasca o poveste de noapte buna. Un mod mai frumos si mai calmant de a adormi nu exista!

Lectura in familie este o garantie de bunastare, un mod de comunicare intre parinti si

copii, o metoda de educare si petrecere a timpului liber.

Psihologii considera ca copiii a caror parinti le citesc carti in mod regulat si indeosebi inainte de somn, cresc echilibrati emotional si increzatori in sine si sunt pregatiti pentru viata de adult care ii asteapta.

Related posts

HUAWEI, companie prezentă în România din 2003, susține economia românească cu peste 200 de milioane de euro anual și contribuie la piața muncii cu peste 2.200 de joburi

marius

Stimulentele sexuale, de-a lungul timpului. De la cele mai ciudate preparate, la pastilele pentru potență

stirile24

Cu bca o casa se poate ridica intr-o zi

marius