Cele mai noi stiri online
IT

Carti pentru copii

stiri

Carti pentru copii

Cartil pentru copii au un rol important in formarea , dezvoltarea si cresterea copiilor . Cititul este o abilitate foarte importantă pe care trebuie s-o dobândească copiii inca de la varstele mici in care acestia invata sa citeasca si sa inteleaga primele litere. Cititul este necesar nu doar pentru a orienta şi dezvolta copilul în lumea şcolii ci şi ca adult. Capacitatea de a invata despre subiecte noi, de a dobandi cunoştinţe, de a fi la zi cu informaţia şi de a invata sa fie creativ depinde direct de abilitatea de a citi şi a analiza si intelege materialul pe care acestia il citesc.
Copiii carora li se citeşte de mici diferite povesti si intamplari sau chiar poezii speciale pentru intelesul lor vor învăţa repede şi cu mai multă uşurinţă să fie ei niste buni cititori cu cat vor inainta in varsta . Cu cât acestora li se citeşte mai mult , cu atât sunt mai interesaţi să înveţe să citească vor fi , dar în acelaşi timp au tocmai prin lectură un orizont de gandire mult mai dezvoltat si mai larg din toate punctele de vedere.

Carti de povesti

Lectura zilnica a unei carti de povesti pentru copii ii ajuta pe acestia la :
– dezvoltarea capacităţii de exprimare,
– dezvoltare memoriei şi creativităţii
– oferă copiilor un model de vocabular bogat şi structuri gramaticale corecte ale limbii
– intelegera mai usoara a anumit texte
– succesul la scoala
– să gândească şi sa imbunatateasca capacitatea lor de a se concentra asupra unui lucru
– sa inteleaga anumite situatii care vor aparea si in viata cotidiana
– previne excesul de televizor sau calculator sau chiar telefon , evitand astfel o dependenta de aparate electronice
– crearea şi întărirea dorinţei de a învăţa şi de a cunoaştere pentru lucruri noi
– formarea unei relatii stranse intre adult si copil , o relatie bazata pe respect, intelegere si bineinteles dragoste.
Important este ca un copil să ajungă să deschidă o carte de povesti pentru a o citi de plăcere si nu din obligatie , ci singur,fara a ii spune un adult sau un profesor de la scoala . Carte presupune un factor pentru viitorul copilului , ajutandu-l pe acesta zi deschizandu-i diferite drumuri spre diferite inclinatii , fiti sigur ca daca copilului dumneavostra ii place sa citeasca, cu siguranta a castigat un prieten pe toata viata , prieten care are cele mai bune sfaturi cu toata ca nu este o prezenta fizica ci una spirituala , un prieten numit “cartea”.

Carti in limba engleza

Citirea cartilor intr-o limba straina nu doar in engleza imbunatateste vocabularul unui copil, il ajuta pe acesta la intelegerea mai rapida a limbii respective , fluenta la citire, dezvolta increderea in sine, capacitatea de vizualizare, il invata pe copil despre lumea in care traieste , ii da modele de urmat in viata , relaxeaza, creste inteligenta, capacitatea de comunicare eficienta si ne largeste orizonturile acestuia . Pe langa acestea , o carte in limba engleza ajuta foarte bine la intelegerea vocabularul acelei limbi.

Related posts

Cresterea unui site cu ajutorul advertorialelor

stirile24

Telefoane Samsung ieftine si bune !

stirile24

Povestea laptopurilor HP

ovidiu