Cele mai noi stiri online
Stiri

Cateva sfaturi importante pentru baia celui mic

bebe baie

Imbaierea celui mic este unul dintre controversele destul de cunoscute in ceea ce priveste ingrijirea copilului. In acest sens, recomandarile sunt destul de variate si se intampla chiar ca ele sa fie gresite. Exista astfel perceptia adanc inradacinata cum ca bebelusul ar trebui spalat zilnic. Medicii recomanda parintilor sa nu-si spele zilnic copilul pentru ca baia zilnica poate chiar dauna. Pielea fina a bebelusilor trebuie asadar protejata pe cat posibil. Parintii nu isi dau seama totusi ca pot leza pielea celor mici, de aceea este recomandat ca sugarii sa faca o baie doar de 2-3 ori pe saptamana.

Pana in momentul in care incep sa se tarasca, bebelusii nu se murdaresc, acesta fiind un motiv pentru care baile nu ar trebui facute in fiecare zi. Este totusi importanta spalarea de mai multe ori pe zi a mainilor, fetei, dar si a zonei scutecului. Pielea bebelusului este chiar si de cinci ori mai subtire decat cea a unui adult, de aceea ea are nevoie de protectie. Spalarea zilncia va duce la sensibilizare si se va mari predispozitia de a face eczeme.

Limitati mereu timpul de spalare doar la 10 minute si folositi-va de apa calduta si nu de apa fierbinte pentru ca aceasta poate dauna bebelusului. Prin spalare excesiva, uleiurile naturale de protectie sunt inlaturate, iar pielea ajuneg in acest fel sa se usuce. Se deterioreaza in acest fel stratul protector al pielii copilului. Trebuie sa stiti ca in primele saptamani de viata, pielea copiilor este foarte sensibila, ei avand o piele cruda si neformata. In acest moment este atacat cimentul celular si anume cel care leaga celulele intre ele, facandu-si astfel aparitia problemele de sanatate.

Un alt dezavantaj al baitei zilnice a bebelusului este ca el va deveni prea curat. Este important asadar ca pielea sa ramana la un anumit nivel pH pentru a se proteja de infectii. Achiztionarea de prosoape bebe special create pentru acestia este necesara. Daca pielea va fi spalata in fiecare zi cu sapun, veti elimina o multime de bacterii benefice de pe suprafata pielii, acestea fiind responsabile cu pastrarea pH-ului pielii, lucru ce va duce la o sensibilitate mai mare la infectii.

Datorita chimizarii vietii din jurul copilului, multi copii ajung sa sufere datorita atopiei. Medicii recomanda asadar cat mai putine produse de ingrijire. In cazul nou-nascutilor, apa curata este asadar cea mai indicata solutie. Puteti apela din cand in cand si la sapunurile speciale pentru copii. Aveti insa grija sa nu faceti acest lucru des.

Related posts

Amenzi auto 2019 – cât plătești pentru cele mai frecvente greșeli la volan?

ovidiu

Cele mai bune tipuri de produse hartie!

marius

Cum alegi insula de bucatarie potrivita?

ovidiu