Cele mai noi stiri online
Lifestyle

Ce nu trebuie sa lipseasca din garderoba unei adevarate „business woman”

In zilele noastre, se pare ca nu exista nimic mai greu pentru o femeie care lucreaza in domeniul de business decat alegerea vestimentatiei zilnice pentru birou, care sa o puna in evidenta si care sa corespunda cu dress code-ul impus de compania unde activeaza. Daca vorbim de alegerea unei tinute impecabile pentru birou, sigur ca nu exista o reteta, o formula magica sau o regula universal valabila pentru toate femeile. Exista totusi o serie de elemente particulare definitorii pentru o tinuta de business ce nu trebuie sa lipseasca din garderoba unei femei de afaceri, dupa cum urmeaza.

            Genti dama office

Alegerea de genti dama office este obligatorie pentru o tinuta office. Modul in care femeile aleg accesoriile, evident ca, depinde de propriile preferinte, insa acestea sunt capabile sa schimbe aspectul intregii tinute. Unul dintre cei mai importanti factori de care femeile trebuie sa tina cont atunci cand cumpara genti office dama este calitatea. Fiind purtate zilnic, este important ca gentile sa fie de buna calitate pentru a nu se uza intr-un timp foarte scurt. Culoarea este si ea la fel de importanta pentru o geanta, tinutele office impunand purtarea culorilor neutre. De asemenea, o geanta office trebuie sa fie suficient de incapatoare si bine compartimentata pentru a putea depozita cat mai multe lucruri, avand in vedere ca femeile de business sunt femei active, ocupate si mereu pe drumuri.

            Costumul de business

            Clasicul costum pentru femeile de business ramane in continuare elementul must-have de baza. Indiferent ca se opteaza pentru pantaloni si sacou sau fusta si sacou, acest „deux-pieces” este esential pentru un look smart-office impecabil. Este important ca, pe langa model, culoare sau material, sa existe o croiala buna astfel incat hainele sa vina perfect pe corp. In cazul in care nu se gaseste din prima marimile ideale pentru costum, apelarea la un croitor este obligatorie.

            Camasa

            Camasa clasica, alba, din material subtire nu trebuie sa lipseasca niciodata din garderoba unei adevarate business lady. Uneori, femeile nu trebuie sa se limiteze doar la aceasta camasa clasica, ci pot fi creative si indraznete optand pentru culori si materiale diverse, cu modele moderne, dar care sa nu duca tinuta intr-o alta zona stilistica. Este bine sa se mentina un echilibru si sa se pastreze acea eticheta de business. Evident ca, in functie de cat de permisiva este compania angajatoare, femeile se pot adapta si crea tinute office elegante multiple.

            Pantofii

            Cand vine vorba de pantofi potriviti pentru tinutele office, foarte multe femei se limiteaza la cei cu toc, dar chiar daca sunt probabil cei mai eleganti, nu inseamna ca nu exista si alte variante potrivite de purtat. Mai ales ca, pantofii cu toc nu se potrivesc oricui si oricand. Pantofii cu toc mic sau chiar fara toc sunt ideali la tinutele office, fiind lejeri, comozi si adaugand o nota de seriozitate intregii tinute.

            O adevarata femeie de afaceri trebuie sa aiba in vedere aceste elemente-cheie care definesc tinuta office. Vestimentatia transmite multe mesaje legate de personalitate si de modul cum sunt abordate problemele, oferind incredere de sine si siguranta la locul de munca. O geanta potrivita, un costum ales cu grija, o camasa bine asortata si o pereche de pantofi potriviti pot transforma o tinuta office banala intr-una impecabila.

Related posts

Când nevoile tale estetice îşi găsesc corespondentul vestimentar

ovidiu

Îmbracă-ţi vacanţa în haine noi

ovidiu

5 Beneficii ale sexului pentru sanatate

ovidiu