Cele mai noi stiri online
Stiri

Ce trebuie sa stii inainte sa cumperi un scaun de birou?

scaune de birou

Atat timp cat cei care isi desfasoara activitatea la birou sunt nevoiti să stea intr-un scaun de birou, acesta trebuie să fie ergonomic, confortabil și reglabil. Un scaun bun de birou va poate ajuta spatele, dar ajută si la menținerea circulației sângelui și vă va face si mai productivi.  Studiile au arătat că suntem mult mai productivi la locul de muncă atunci când ne simtim confortabili și fără durere, de aceea, un scaun bun de birou crește productivitatea și eficiența persoanei care stă în el.

In schimb, un scaun de birou fara functii ergonomice poate duce la încordarea spatelui, picioarelor, o proasta circulatie a sangelui, toate acestea ducând la pierderea timpului la serviciu.

Un scaun scump nu este neaparat un scaun bun. Un scaun bun este diferit pentru fiecare in parte, in functie de nevoile fiecaruia.

Scaunul de birou face parte din decorul oricarui spatiu de birou si multi, atunci cand fac o astfel de achizitie, cauta un scaun care sa arate bine fara a fi interesati de influenta pe care o va avea scaunul asupra sanatatii persoanei care il va folosi.

Designul sau ergonomia scaunului de birou trebuie luate în considerare mai presus de orice altceva.

Un scaun bun de birou este imprtant deoarece previne disconfortul si oboseala care pot surveni dupa o sedere indelungata.

Un scaun bun de birou ar trebui sa aiba:

  • spatar care sa urmeze forma coloanei vertebrale si sa sustina curbura spatelui. Pentru a oferi un sprijin adecvat, spatarul scaunului trebuie sa ajunga, cel putin, la mijlocul omoplatilor.
  • talpile picioarelor sa se sprijine ferm pe podea. Daca acest lucru nu este posibil, reglati inaltimea scaunului.
  • cotiere care sa permita bratelor si umerilor sa se relaxeze, prevenind astfel incordarea umerilor.
  • o baza mobila pentru a permite deplasarea cu usurinta in spatiul de lucru.
  • Piston pivotant care sa faca posibila rotirea scaunului la 360 de grade.
  • material respirabil si umplutura suficienta pentru un plus de confort.

Găsirea scaunului potrivit care să fie confortabil și să nu se producă încordarea și vătămarea este important pentru a avea angajați relaxati, sănătoși și productivi. Un astfel de scaun care iti va usura activitatea la locul de munca este modelul SIB 2725, https://scaune-ieftine.ro/scaune-birou/scaun-birou-2725/

Acest scaun este unul ergonomic care va ofera confort de-a lungul sederii in el.  Este un model robust, elegant, ideal pentru persoanele ce petrec mult timp la birou.

Cotierele tapitate cu piele ecologică sunt robuste si conferă siguranța necesara unei utilizări îndelungate, permițând relaxarea umerilor și a brațelor în timp de repaus.

De asemenea, spătar este înalt si ergonomic pentru menținerea unei posturi cât mai corecte în scaun. Spătarul înalt este foarte important, mai ales pentru persoanele înalte, deoarece este acea partea care susține zona lombară și umerii, ajutându-i să nu fie încordați și tensionați, mai ales, pe cei care petrec mai multe ore pe zi în scaun.

Acest model facilitează o libertate mare de mișcare datorită bazei solide mobile, în formă de stea, prevăzute cu roți antiderapante.

Este prevăzut cu un cilindru pneumatic ce permite reglarea în înălțime a șezutului și rotirea la 360 de grade a scaunului.

Scaunul este prevăzut cu mecanism de balans, cu posibilitatea blocării acestuia în poziția dorită și poate sustine o greutate maximă de 120kg.

Cu toate acestea, este important să recunoaștem că un scaun bun de birou nu poate rezolva problemele de sanatate, dar poate face minuni în combinație cu o bună postură si mișcare regulată.

Related posts

Avantajele decuparii de tip laser

marius

Greseli vestimentare ce nu trebuie facute la sala

ovidiu

5 criterii care duc la achizitia masinutei electrice perfecte

razvan