Cele mai noi stiri online
Actualitate

Cele mai bune vitamine si minerale pentru sportivi

Orice organism are nevoie de vitamine si minerale pentru a functiona curect. In cazul sportivilor, necesitatea este cu atat mai mare. Efortul sustinut necesita foarte multi nutrienti, in asa fel incat corpul sa functioneze corect si sa poata sustine si activitatile de zi cu zi.

Care sunt cele mai bune vitamine si minerale pentru sportivi?

1. Vitamina B. Este un micronutrient care ofera energie in momentele cheie, spre exemplu atunci cand impingi cu bara la piept. Vitaminele B16 si B12, precum si tiamina, riboflavina si acidul folic, sunt folosite pentru a trasforma proteinele si zaharul in energie. Sunt esentiale, asadar, inainte de fiecare antrenament.

2. Calciu. Alaturi de vitamina D, calciul reuseste sa mentina densitatea osoasa si sa evite accidentarile grave, precum fracturile.

3. Vitamina C. Este o vitamina pe care ar trebui sa o consumi in fiecare zi, deoarece poate reduce tusea si respiratia suieratoare. De asemenea, creste puterea in timpul antrenamentelor si dupa antrenamente.

4. Vitamina D. Am amintit deja de vitamina D. Aceasta elimina oboseala si poate sa regenereze energia din fibrele musculare.

5. Fierul. Nu doar de vitamine are nevoie corpul, ci si de minerale. Fierul este cea mai importanta minerala, in conditiile in care o ora de antrenament poate sa scada cu 5.7% nivelul mineralului din corp. Consumul de fier evita anemia si oboseala acuta.

6. Magneziul. Este un alt element extrem de important pentru atleti, deoarece are o implicare uriasa in metabolism si ajuta la formarea osoasa. In general, magneziul se pierde prin transpiratie, asadar trebuie sa fie inlocuit rapid, in timpul antrenamentului.

Foarte importante sunt si alte minerale, precum sodiul, zincul sau potasiul. Toate ajuta la prevenirea crampelor, accelereaza recuperarea sau scad riscul de aparitie a oboselii.

De unde poti sa iei toti acesti nutrienti?

In mod normal, toti nutrientii se iau din alimente sau din apa. Din pacate, nu consumam cele mai sanatoase sau cele mai variate alimente, ceea ce face necesara prezenta unor suplimente.

Animal Pak este unul dintre aceste suplimente.

Cei care cauta Animal Pak plicuri beneficii, vor descoperi foarte multe :

  • Este un supliment complex, care are actiune rapida;
  • Contine toate mineralele si vitaminele esentiale;
  • Are putine calorii, fiind o solutie foarte buna pentru slabire;
  • Poate sa fie gasit la preturi foarte mici.

Related posts

Extinde-ţi voia bună

ovidiu

Avem nevoie de covoraşe auto?

marius

Efectele secundare oferite de consumul de steroizi anabolizanti

stirile24