Cele mai noi stiri online
Actualitate

Cele mai căutate meserii în 2019

scoala

Piața actuală a muncii se confruntă cu o acută criză de personal în diferite sectoare. Deficitul de resurse umane afectează productivitatea și creșterea economică, iar majoritatea companiilor se află într-o permanentă căutare de angajați. Indiferent că vorbim de muncitori calificați și necalificați ori specialiști în anumite domenii, există o mulțime de locuri de muncă vacante ce își așteaptă candidații. Migrația populației, dezvoltarea tehnologiilor și a modelelor de business au generat un număr impresionat de joburi noi, însă și salarii în creștere. Iată care sunt cele mai căutate meserii în acest an.

Software developer

Zona software se află într-o continuă creștere odată cu ascensiunea explozivă a utilizării internetului pe dispozitive mobile. Perspectiva de creștere în următorii ani este uriașă, mai ales că zona IT se dezvoltă agresiv. Majoritatea companiilor și instituțiilor încearcă să își automatizeze procesele de lucru. Creșterea performanțelor și a productivității este un țel ce poate fi atins foarte ușor cu ajutorul tehnologiei. Viitorul tinde către o dominație a serviciilor și produselor software pentru că acestea pot înlocui cu succes resursa umană. De exemplu, pe Termene.ro găsești un model API ideal pentru eficientizarea activității oricărei companii. Cele mai multe baze de date ale firmelor sunt deja transferate în sistem computerizat, iar acest lucru solicită o nouă abordare a modului în care este administrată o societate.

Tehnician în domeniul medical și farmaceutic

Domeniul medical se află deopotrivă într-o continuă schimbare și căutare de specialiști. Unul dintre cele mai solicitate joburi este cel de tehnician în domeniul medical și farmaceutic. Un astfel de post necesită persoane care să îndeplinească sarcini tehnice, care ajută la diagnosticarea și tratarea bolilor, a deficiențelor, afecțiunilor și leziunilor. Vorbim de oameni specializați care să colecteze probe medicale, să efectueze teste clinice și de laborator. În cazul echipamentelor medicale de imagistică și tratament, tehnicienii asigură testarea și funcționarea dispozitivelor sau pot administra tratamente cu ajutorul aparatelor. Pentru zona de farmacie, sarcinile sunt asociate cu eliberarea de produse medicamentoase sub îndrumarea unui specialist, iar pe partea dentară tehnicienii pot proiecta, realiza, întreține sau repara dispozitivele stomatologice.

Manager servicii medicale

Deoarece implică o intensă activitate de coordonare și gestionare, funcția de manager servicii medicale este una dintre cele mai căutate în 2019. Un astfel de job presupune, în mod obișnuit, supravegherea serviciilor și îndrumarea forței de muncă din domeniul sănătății, într-o unitate medicală sau pentru un anumit departament. Administratorul este cel care monitorizează și evaluează activitățile desfășurate în mod constant în scopul creșterii performanțelor profesionale și utilizarea eficientă a tuturor resurselor.

Muncitor în construcții

Strâns legat de dezvoltarea mediului de afaceri, sectorul construcțiilor a cunoscut o creștere spectaculoasă în ultima vreme. Proiectele de dezvoltare a infrastructurii, investițiile străine și construcțiile rezidențiale cresc tot mai mult numărul posturilor vacante din acest domeniu. Lucrătorii sunt foarte căutați, iar de regulă primesc formare la locul de muncă și nu au nevoie de educație suplimentară.

Construcțiile au un potențial foarte mare de dezvoltare și în viitor. Ținând cont de problema încălzirii globale, constructorii vor recurge la modalități flexibile pentru lucrările pe termen mediu și lung. Clădirile vor fi transformate pentru a rezista mai bine schimbărilor climatice. În plus, va apărea tot mai mult necesitatea diminuării poluării și adaptarea la un stil de viață tot mai alert și facilitat tehnologic.

Asistent medical

Oamenii pun din ce în ce mai mult preț pe sănătatea lor, așa că specialiștii sunt foarte căutați în domeniul medical. Un job de asistent implică tratarea și îngrijirea pacienților sau a persoanelor bolnave, pe termen lung, într-o unitate medicală. Pe lângă asistența propriu-zisă, cei care lucrează pe acest post acordă chiar și consiliere și sprijin emoțional persoanelor care au probleme de sănătate.

Lipsa experienței necesare pentru postul vizat sau a cunoștințelor profesionale specifice, precum și așteptările financiare ridicate ale candidaților sunt unele dintre motivele care împiedică firmele să găsească angajați. Domeniile IT, medical și de construcții sunt cele care au nevoie în prezent de personal disponibil să contribuie la dezvoltarea economică și îmbunătățirea serviciilor oferite. 

Related posts

An Iconic Greek Island Just Got A Majorly Luxurious Upgrade

eduard

Ceasuri de calitate- preturi reduse!

marius

Lasă-te purtat de valuri

ovidiu