Cele mai noi stiri online
Sport

Chester Williams a decedat la numai 49 de ani

Fostul rugbyst sud-african Chester Williams, campion mondial cu Springboks în 1995 şi fost antrenor al echipei Timişoara Saracens, a decedat, vineri, la vârsta de 49 de ani, a relatat presa locală, citată de agenţiile internaţionale. Potrivit televiziunii de stat SABC, Williams s-a stins din cauza unui presupus atac de cord.

”Chester a fost un adevărat pionier al rugby-ului sud-african, iar performanţele sale la Cupa Mondială din 1995 … vor fi înscrise pentru totdeauna în inimile şi minţile iubitorilor rugby-ului”, a declarat Mark Alexander, şeful federaţiei sud-africane de rugby.

Victoria de la Cupa Mondială din 1995 este una de legendă pentru sud-africani, care au văzut acest succes ca un element de unitate, la un an după primele algeri democratice din Africa de Sud.

Africa de Sud fusese exclusă din competiţiile internaţionale o lungă perioadă de timp din cauza politicii de apartheid a guvernului de la Pretoria. Vestea morţii lui Williams vine la mai puţin de două luni de la decesul colegului său de echipă James Small. Chester a jucat 27 de meciuri pentru Springboks între 1993 şi 2000, iar după ce s-a retras din activitate a devenit antrenor.

Chester Williams a preluat-o pe Timişoara Saracens în ianuarie 2012 şi a adus în acel an titlul în Banat după o pauză de 40 de ani. Williams, care a fost o scurtă perioadă şi director tehnic la Dinamo, a pregătit în trei rânduri echipa din Timişoara. Luna trecută, fostul jucător de rugby a lansat propria marcă de bere, Chester’s Lager, care urmează să fie vândută în timpul Cupei Mondiale din Japonia.

”Cu tristeţe nemărginită în suflete, îi spunem ‘Adio!’ lui Chester Williams, care a încetat din viaţă astăzi. Cuvintele sunt prea sărace să descrie tristeţea ce a lăsat-o în urmă. Odihneşte-te în pace, Chester Williams!”, a reacţionat Timişoara Saracens pe Facebook la vestea dispariţiei fostului mare rugbyst.

Sursa foto: sport

Sursa stire mondonews.ro

Related posts

Ofertă ireală pentru Kylian Mbappe! Internaționalul francez și-a dat acordul și poate deveni cel mai scump jucător din istorie

stirile24

Dinamo București a rămas fără președinte

stirile24

Gigi Becali a anunțat că FCSB îl vinde pe Harlem Gnohere! Motivul invocat de latifundiar

stirile24