Cele mai noi stiri online
Revista Presei

Christine Lagarde devine prima directoare a BCE – 17.09.2019

Parlamentul European (PE) a validat-o, marţi, în funcţia de preşedintă a Băncii Centrale Europene (BCE) pe Christine Lagarde, care devine astfel prima femeie care a deţinut vreodată acest post, relatează Reuters.

Parlamentarii au validat-o în funcţie cu 394 de voturi la 206 şi 49 de abţineri, într-o sesiune plenară, la Strasbourg, în Franţa, informează News.ro.

“Christine Lagarde este o alegere excelentă şi are susţinerea mea deplină”, a declarat parlamentarul ceh, Ludek Niedermayer într-o dezbatere, înainte de vot.

Lagarde nu a fost prezentă în sală, în ciuda faptului că a fost invitată.

“Christine Lagarde este bine poziţionată să sublinieze importanţa altor politici nu doar a celor monetare”, a apreciat Niedermayer.

O negociatoare abilă, care a condus Fondul Monetar Internaţional (FMI), dar care are puţină experinţă în politica monetară, Lagarde a fost desemnată, în iulie, de către liderii europeni, să-l înlocuiască pe Mario Draghi, de la 1 noiembrie, la conducerea celei mai puternice instituţii financiare europene.

O fostă avocată specializată în lupta împotriva monolopului, divorţată şi cu doi copii, ministru al Finanţelor, în 2007 ea a preluat conducerea FMI în urma unui scandal sexual în care predecesorul său, francezul Dominique Strauss-Kahn, a fost nevoit să demisioneze.

Şefii de stat şi de guverne ai statelor membre UE au desemnat-o în acest mandat de opt ani într-un summit ordinar.

PE l-a validat de asemenea pe luxemburghezul Yves Mersch în postul de vicepreşedinte însăcrinat cu instanţa de supraveghere a BCE, cu 379 de voturi la 230 şi 69 de abţineri.

Sursa stire bursa.ro

Related posts

NELU BARBU: Guvernul a adoptat modificarea Codului Administrativ – 12.09.2019

stirile24

AGENŢIILE DE PRESĂ: Mii de germani au manifestat la Erfurt împotriva alianţelor electorale cu extrema dreaptă – 15.02.2020

stirile24

DAN BARNA: “Mi-aş dori ca primul meu act ca preşedinte al României să fie exact dizolvarea Parlamentului” – 17.09.2019

stirile24