Cele mai noi stiri online
Actualitate

Cititoare coduri de bare www.idmag.ro

stiri

Cititoare coduri de bare www.idmag.ro

Codul de bare este o reprezentare de date oarecum codificata formata din cifre ,speciala pentru a fi citită pe cale optică. Codurile de bare sunt folosite în multe domenii, îndeosebi industriale in magazine , librarii , defapt in orice domeniu in care scopul este vanzarea de anumite produse indiferent de acestea . Codul de bare , fiind pe eticheta fiecarui produs ce este predispus vanzarii.
Codul de bare este reprezentarea grafica pe o eticheta care are aspectul unui șir de bare negre de diverse grosimi mai subtiri si mai groase acestea aflandu-se pe un fundal alb. În general fiecare cifră sau literă se reprezintă printr-o anumită combinație de date unica fiecarui produs facand acest fapt ca acesta sa fie codul unic al fiecarui produs iar in momentul citirii acestui cod cu ajutorul unui cititor de coduri de bare puteam afla pretul produsului respectiv existand mai multe formate de coduri de bare , diferite de la un produs la altul niciunul semanand intre ele.
Aceste coduri de bare sunt citite și decodate cu ajutorul unor scanere speciale numite cititoate coduri de bare . Acestea măsoară reflexia luminii, interpretează codurile drept cifre și litere și trimit acestea unui calculator sau altui dispozitiv de gestionare a datelor. In prezent cititoarele coduri de bare sunt mai performante si recunosc mai multe formate.
In trecut pana sa isi faca aparitia codurile de bare produselor puse la vanzare le erau anexate puncte de reper din cataloage de produse și erau centralizate într-o bază de date astfel se facea catalogarea acestora din diferite criterii.Daca nu stiti care este acel cod de bare este de ajuns sa luati orice obiect din casa care are o eticheta sau orice produs spre exemplu un sampon , o punga de seminte , o cutie de bomboane si exemplele pot fi milioane si sa cautati pe spatele acestora lingii negre pe un fundal alb iar sub aceste niste cifre reprezentate veti sti cu siguranta ca acelea sunt codurile de bare si mai mult daca nu stiti cum arata un cititor de bare , banuiesc ca ati fost de o mulitudine de ori intr-un supermarket sau intr-un magazin si in timp ce erati preocupat cu cautarea produselor necesare dumneavoastra ati auzit pe fundal de milioane de ori acel ”bip” repetat si in momentul in care ati plecat spre casa sa platiti produsele dorite vanzatoare lua fiecare produs in parte si scana codul de bare de pe produsele resprective si de fiecare data era prezent si ”bip-ul” acela enervant.

In functie de tehnologia de decodare scanerele, asa numitele cititoare de coduri, pot fi clasificate astfel in urmatoarele categorii:
-“Stilou”
-Laser
-CCD (LED)
-Cu camera
In functie de tipul carcasei acestora cititoarele de coduri de bare sunt catalogate :
-PDA
-Fixe (industriale)
-Automate – cu o mare viteza
-“Stilou” (
-Manuale ) – cu maner si buton pentru declansare
Cititoare coduri de bare mobile

Acesta functioneaza cu o baterie , usor de inlocuit aceasta permitand pana la 45.000 de scanari , este usor de manevrat , fiind dintr-un material usor si se poate tine foarte bine si cu usurinta in mana, are o viteza mare de scanare a codurilor de bare .Acesta este optimizat pentru scanarea codurilor de bare chiar si prost imprimate si deteriorate in timp.

Cititoare coduri de bare 2D pentru retea electronica

Acestea sunt folosite pentru citire rapida si precisa a codurilor de bare slab imprimate sau deteriorate Scanerele pentru codurile de bare 2D devin tot mai populare intr-o gama larga de industrii pentru ca pot scana coduri de bare care contin o cantitate mare de date in ciuda constrangerilor de spatiu.
Au o calitate foarte buna si pretul este unul accesibil iar scanarea este una usoara finalizata in cateva secunde.

Related posts

Cateva sfaturi de tinut cont cand alegi lavoare de baie

marius

THE GROUNDLESS GLOBAL WARMING Specifics

marius

Cum au incercat colegii sa-l elimine din sistem pe Berbeceanu. Martor: “M-au dus in beci, m-au lasat fara apa si mancare”

stirile24