Cele mai noi stiri online
Actualitate

Colectarea selectiva: mod de utilizare!

stiri

Daca in prezent gestionarea deseurilor este o problema publica reala, aceasta este si una dintre cauzele de deteriorare a mediului pentru care publicul larg poate actiona foarte concret prin adoptarea unor actiuni simple. Inca este necesar sa le cunoastem, deoarece voia buna a cetatenilor este adesea subminata de complexitatea situatiilor. Intr-adevar, daca toata lumea stie ce sa faca cu sticlele de sticla, cand vine vorba de ambalaje din polistiren sau capace metalice, lucrurile se complica!

Pentru a incerca sa vedem mai clar, iata sfaturile noastre practice. Pentru asta avem nevoie de cosuri colectare selectiva pentru a face o sortare eficienta. Cu cat sortarea este mai buna, cu atat noi ne indeplinim mai bine rolul in protejarea mediului. Cosurile speciale pot fi achizitionate de la magazine specializate precum cosuri-europubele.ro. Cu o experienta de neegalat in furnizarea cosurilor rezidentiale, cosuri parcuri si a altor produse de gen, magazinul a colaborat cu companii si institutii importante. Insa nici consumatorii casnici nu ocolesc magazinul si multi cumpara cosuri metalice pentru locuintele lor.

Fiecare cetatean, pentru a face o sortare eficienta, trebuie sa cunoasca functionarea adoptata de municipalitatea sa. In functie de municipalitate, pot fi oferite diferite sisteme. Conform standardului european (care nu este insa respectat peste tot), culoarea verde este atribuita sticlei, culoarea albastra este atribuita hartiei, iar culoarea galbena ambalajelor din plastic, conservelor si cutiilor de carton. 

Familia sticlei

Din familia sticlei, pentru colectarea selectiva alegem: sticlele de vin si bere, sticle de sticla care contineau suc de fructe sau chiar ulei, precum si borcane, fara capacul lor.

Familia metalelor

Multe obiecte metalice sunt reciclabile: conserve, capace de borcan, si multe alte cutii din aluminiu. Insa, vesela de bucatarie metalica nu trebuie pusa in acelasi loc. Aceasta va fi dusa la centrele de reciclare.

Familia plasticului

Materialele plastice sunt in mare parte reciclabile in totalitate: sticlele de apa, ulei, paharele de plastic si orice element ce a fost curatat suficient.

Familia hartiei / cartonului!

Tot ceea ce face parte din aceasta familie poate fi reciclat: reviste si ziare, ambalaje de carton, cutii de detergent, carti si cataloage. Exista doar cateva exceptii: hartia foto, ambalajul cadourilor, tapetul.

Produsele periculoase pentru familie!

Centrele de reciclare sunt insa solutia pentru a scapa de orice produs periculos: vopsea, benzina, acid, adezivi etc. Pentru bateriile uzate, majoritatea supermarketurilor ofera cutii speciale in acest scop. Medicamentele neutilizate sau expirate ar trebui returnate in farmacii. Feriti-va de becuri: becurile standard pot intra in cosul de gunoi, dar nu si tuburile fluorescente, becurile cu halogen si incandescente, care contin mercur si trebuie aduse la centrul de reciclare.

In cele din urma, va puteti debarasa de aparatele de uz casnic la centrele speciale. Acestea vi le vor lua direct de acasa fara niciun cost.

Vanati intrusul!

Daca exista un singur ambalaj de evitat pe cat posibil, este tava de polistiren! Frecvent prezenta in ambalajul produselor de consum de zi cu zi, aceasta nu este reciclata. Cand nu ati reusit sa evitati tava de polistiren in timpul cumparaturilor, trebuie sa o aruncati in cosul de gunoi.

Asadar, utilizati aceste reguli de colectare selectiva si veti contribiu activ la salvarea planetei. 

Related posts

Informatii despre firma de inchiriere masini Rent a car Bucuresti

marius

Cum sa iti alegi cizmele in functie de silueta?

ovidiu

Vreau ca site-ul meu sa fie cunoscut. Ma poate ajuta o agentie SEO?

ovidiu