Cele mai noi stiri online
Viata sanatoasa

Consumul de bere poate fi benefic sanatatii

bere

Vara, berea devine preferata adultilor. Fie ca preferam berea cu alcool, fara alcool, blonda sau bruna, cu sau fara adaosuri, studiile internationale demonstreaza posibile efecte pozitive asupra organismului uman. Totul este sa fie consumata cu moderatie si sa alegi sortimente de calitate, din ingrediente naturale, fara aditivi alimentari.

Comunitatea stiintifica internationala s-a concentrat de-a lungul timpului asupra studiului efectelor consumului moderat de bere pentru organismul uman pentru ca este una dintre bauturile cele mai consumate la nivel mondial.

Datorita ingredientelor sale naturale, berea de calitate poate fi integrata cu succes intr-un regim de viata echilibrat. Cercetarile detaliate confirma acest fapt. Printre cele mai active comunitati stiintifice se numara cele din Spania, Israel sau Statele Unite ale Americii. 

Iată cu ce ajută consumul moderat și responsabil de bere organismul uman. In niciun caz nu trebuie sa consumati bere sau orice alt tip de alcool si apoi sa va urcati la volan. In caz contrar cauta cod CAEN service auto pentru a remedia pagubele. 

Diabetul de tip II

Un consum moderat de bere, combinat cu o dieta bazata pe alimente precum pestele, fructele, legumele si uleiul de masline, poate avea un rol pozitiv in combaterea diabetului de tip II. Acest efect este datorat in principal vitaminelor, acidului folic, fierului si calciului care se regasesc in bere.

Bolile cardiace

Consumul de bere in cantitati moderate poate contribui la o incidenta mai mica a infarcturilor sau a altor afectiuni ale inimii. In cazurile persoanelor care au consumat moderat bere au fost identificate modificari pozitive ale nivelul compozitiei chimice a sangelui, modificari asociate cu un risc scazut de aparitie a bolilor cardiace.

Afectiuni ale rinichilor

Introducerea unui consum moderat de bere in dieta poate scadea riscul de aparitie a pietrelor la rinichi, cu pana la 40%. Performanta obtinuta de bere nu a fost egalata de nicio alta bautura, fie ea alcoolica sau nonalcoolica, incluzand laptele, sucurile de fructe si ceaiul. Aceste efecte pozitive se datoreaza continutului redus de alcool si cantitatii de apa continute de bere, ce concura la cresterea fluxului de fluide, reducand astfel riscul acumularii de pietre.

Boala Parkinson

Consumul moderat de bere poate fi una dintre strategiile de reducere a riscului de aparitieie bolii Parkinson. O posibila explicatie tine de ingredientele sale naturale. Boala Parkinson este o boala neurologica care implica diminuarea numarului de neuroni, iar berea contine o cantitate mare de purina, care poate lucra sinergic cu etanolul pentru a mari nivelul de acid uric rezultat din metabolism.

Cataracta 

Berea, in special cea bruna, poate reduce riscul de cataracta cu pana la 50%. Antioxidantii prezenti in bere protejeaza celulele din ochi, numite mitocondrii. Mitocondriile deteriorate pot conduce la o incidenta crescuta a cataractei, ele fiind responsabile pentru transformarea glucozei in energie.

Consumul moderat de bere, recomandat persoanelor sanatoase, trebuie completat de un stil de viata echilibrat si de o alimentatie corespunzatoare, atrag atentia membrii Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie. Un consum moderat de bere inseamna o cantitate de 660 ml/zi pentru barbati si 330 ml/zi pentru femei, cu o concentratie alcoolica de maxim 5%.

Related posts

Ce beneficii are arta in dezvoltarea armonioasa a copilului tau?

razvan

Ce trebuie să știi dacă trebuie să porți ochelari de vedere pentru prima dată

ovidiu

Tulburarile psihice la copii. Care sunt principalele semne?

razvan