Cele mai noi stiri online
Actualitate

Coroanele dentare, informatii utile pe care trebuie sa le stii

Sunt multe situatii in care ti se poate recomanda o coroana dentara. Ideea de Dental Crowns este prezenta in stomatologie de foarte multa vreme si este extrem de eficienta. Totusi, in acest moment s-ar putea sa descoperi ca sunt unele solutii ceva mai eficiente. Implantul dentar, spre exemplu, se poate dovedi mult mai eficient si durabil decat o coroana. Vom incerca, asadar, sa analizam optiunea unei coroane dentare si sa descoperim cand ai nevoie de o astfel de solutii.

Cand ai nevoie de o coroana dentara?

In general, coroanele dentare sunt recomandate atunci cand dintele a fost deteriorat in mare parte de o carie, insa radacina lui poate sa fie salvata. Pana la coroana dentara insa, pot fi recomandate si alte solutii care nu implica un grad atat de mare de indepartare. Daca, spre exemplu, cariile sunt doar medii si nu au ajuns la nerv, sau ai o problema cu coloristica dintelui, poti opta pentru o alta solutie.

Daca ai o carie care a ajuns la nerv si trebuie sa treci printr-un tratament de canal, coroana dentara poate sa fie o solutie extrem de eficienta. DE asemenea, coroanele dentare pot fi necesare in cazul unor tratamente ortodontice de ampoare.

Exista si cazuri in care coroana este aproape obligatorie: atunci cand trebuie sa acoperi un pivot dentar, atunci cand trebuie sa acoperi un implant dentar sau atunci cand singura parte ramasa din dinte este radacina.

Cum alegi coroana dentara?

In general, stomatologul va fi cel care iti va recomanda anumita tipologie de coroana dentara. Decizia o vei lua tu, insa. Ai de ales intre mai multe materiale, precum aurul, zirconiul, o combinatie de metal si ceramica sau ceramica pura. De asemenea, poti opta pentru diverse variante de fabricare. Unele sunt realizate de un tehnician dentar care se ocupa 100% de slefuire, in timp ce altele sunt realizate computerizat, ceea ce le face perfect identice cu dintele natural.

Este evident faptul ca unele materiale sunt mai bune, in timp ce altele au proprietati mai putin convingatoare. Totusi, conteaza si costul. Zirconiul, spre exemplu, este cel mai scump insa permite si rezultate foarte buna. De cealalta parte exista coroanele metalice, care sunt rezistente, insa nu sunt tocmai estetice. O varianta de mijloc ar fi coroana metalo-ceramica. Aceasta este si rezistenta, arata si bine si are un cost decent.

Related posts

THE GROUNDLESS GLOBAL WARMING Specifics

marius

Secretele unei relatii fericite

stirile24

Cum se scot bani simplu si rapid din internet!

stirile24