Cele mai noi stiri online
Sport

Cristi Balaj aruncă bomba: Dinamo s-a salvat de la retrogradare printr-o înțelegere

Cristi Balaj a detonat ”bomba”, luni seară la Realitatea Plus. Fostul arbitru internațional a declarat că salvarea de la retrogradare a formației Dinamo București de la sfârșitul sezonului precedent de Liga 1 a fost o decizie luată în compensație.

„Avem Cupa, în care ne trezim că Dinamo descoperă că un jucător de la FCSB nu are drept de joc. A făcut o adresă, pentru că nu a realizat acest lucru când avea dreptul să conteste. Totuși, acest lucru trebuia să fie făcut de către Comisia de Competiții, condusă de Felix Grigore, iar Dinamo se califica în finală.

Au observat târziu. Poți să greșești, dar au observat cei de la Dinamo, cu câteva zile înainte de disputarea Cupei României, unde era tam-tam. Era greu să faci modificări. Dinamo face adresă Federației, secretarului general, care are în subordine această competiție. El sesizează Comisia de Disciplină, care spune că sesizarea nu trebuia făcută de el. Sesizarea trebuie făcută de Comisia de Competiții.

Nu s-a mai întâmplat nimic, dar, de fapt, s-a întâmplat. Înțelegerea a fost că Dinamo să rămână în Liga 1. Mă bucur, dar Dinamo nu merita să rămână în Liga 1. Nu au avut punctele necesare. O Liga 1 cu Dinamo e mult mai frumoasă. Avem meciurile cu FCSB, care reprezintă ceva. Vorbim dacă a meritat sau nu, că vorbim că a rămas, e partea a doua. De ce nu-l dai afară pe Felix Grigore dacă a greșit?”, a declarat Cristi Balaj la Realitatea Plus.

La ce se referă Cristi Balaj

1.Lui Dinamo nu i se acceptă memoriul de către Comisia de Disciplină a FRF (17 iulie)

Dinamo a încercat să câștige la „masa verde” manșa tur a semifinalei din sezonul trecut al Cupei României cu FCSB, pierdută pe teren cu 0-3;

Memoriul lui Dinamo a fost respins;

Comisia de Disciplină a FRF a considerat că plângerea făcută prin intermediul secretarului general FRF Radu Vișan, la sesizarea lui Dinamo, e nefondată;

Motivul: oficialul FRF nu era în măsură să facă respectiva plângere. Practic, cazul lui Dinamo nu a fost judecat dintr-un viciu de procedură.

2.Dinamo rămâne în Liga 1, deși era pe loc de retrogradare (6 august)

După finalul stagiunii 2019-2020, FRF a decis ca numărul echipelor din Liga 1 să crească de la 14 la 16 din sezonul actual;

Astfel, Dinamo, penultima în prima divizie, cu 5 restanțe, s-a salvat, întrucât din play-out nu a mai retrogradat nimeni direct. (date preluate de la gsp.ro)

Sursa foto: fanatik

Sursa stire mondonews.ro

Related posts

Pandemie coronavirus în sport. Cum sunt afectate competițiile sportive la nivel mondial

stirile24

Floyd Mayweather, amintiri din pușcărie! Ce mânca și cât plătea taxa de protecție

stirile24

Program Liga I, ediția 2020-2021. Țintarul noii ediții de campionat

stirile24