Cele mai noi stiri online
Sport

Cristian Gațu, internat de urgență la Spitalul Militar din București! Va fi operat

Cristian Gațu (74 de ani) se află internat la Spitalul Militar din Capitală după ce a suferit un atac cerebral, informează gsp.ro. Fost dublu campion mondial alături de echipa masculină de handbal a României, Gațu s-ar afla în afara oricărui pericol.

 

“Am vorbit cu el, am văzut că nu prea înțelegeam ce spune. L-am întrebat ce s-a întâmplat. A zis: nu prea îmi simt partea stângă, mâna și piciorul”, a declarat Radu Voina pentru gsp.roConform sursei citate, fostul mare jucător de handbal a efectuat un computer tomograf și i s-a descoperit un cheag de sânge la creier de 1.5 mm. Gațu va fi operat în cursul zilei de joi.

“Am vorbit la Spitalul Militar, doctorii ne-au dat asigurări că este un accident vascular în urma căruia se poate recupera, este în afara oricărui pericol. Cristi e un om care se agită foarte mult, pune totul la suflet. I-am spus de multe ori să stea mai liniștit, că nu îi face nimeni statuie, dar așa e el, un om care trăiește 100% pentru handbal întotdeauna. Toți foștii lui colegi suntem alături de el”, a spus Ștefan Birtalan, dublu campion mondial cu România în 1970 și 1974.

 

Născut pe 20 august 1945, Cristian Gațu este unul dintre cei mai buni handbaliști pe care i-a dat țara noastră. A cucerit două titluri mondiale alături de naționala de handbal a România în anii 1970 și 1974. De asemenea, și-a mai trecut în CV o medalie de argint la JO din 1976 (Montreal) și una de bronz la JO din 1972 (Munchen).

 

Pe lângă cele două titluri mondiale, a mai cucerit alături de România o medalie de bronz la Mondialul din 1967, găzduit de Suedia. A fost președinte al Federației Române de Handbal între 1996 și 2014. A mai câștigat în carieră Cupa Campionilor Europeni alături de Steaua în 1977.

 

Sursa foto: sport

Sursa stire mondonews.ro

Related posts

Gruparea interlopă care fura din casele fotbaliștilor de la Real Madrid și Atletico, arestată de poliție

stirile24

Vlad Chiricheș a plecat de la Napoli! A fost împrumutat la o altă echipă din Serie A

stirile24

Stilul sport potrivit fiecărui bărbat

ovidiu