Cele mai noi stiri online
Stiri

Cum alegi insula de bucatarie potrivita?

Insula de bucătărie nu este o alegere prea populară dintr-un motiv foarte simplu: spaţiile prea mici din majoritatea bucătăriilor. În plus, bucătăria este unul dintre spaţiile cel mai greu de proiectat dintr-o casă, dată fiind multutidinea de activităţi care se desfăşoară zilnic, iar asta nu face decât să facă lucrurile să pară şi mai complicate. Insula de bucatarie este prezenta in fiecare bucatarie moderna, iar totodata face parte din gama de bucatarii de vis.

Gandeste-te la functiile pe care vrei sa le aibe

Înainte de toate, bucătăria este un spaţiu multifuncţional, în care se desfăşoară cea mai mare parte a vieţii de familei, iar masa sau insula de bucătărie poate sluji mai multor scopuri. Aşa că înainte de a decide ce fel de uşi şi ce mecanisme isteţe vei folosi, trebuie să decizi la ce vei folosi insula cel mai des, astfel încât să fi integrat şi în fluxul de lucru al bucătăriei. Vei pregăti ingredientele? Vei găti? Familia va lua masa acolo? Vrei să petreci timp cu copiii în timp ce găteşti? Studiază cu atenţie obiceiurile familiei, iar toate celelalte întrebări îşi vor găsi răspunsurile plecând de aici.

Dotarile necesare unei insule de bucatarie moderna

Odată ce ai hotărât care anume din obiceiurile voastre zilnice îşi găsesc locul pe insulă, dotările vin de la sine.

Dacă vrei s-o foloseşti la pregatirea ingredientelor, atunci ai nevoie să încorporezi o chiuvetă şi să ai la indemana tocătoarele şi cuţitele, plus un coş de gunoi foarte aproape, dacă nu cumva şi un tocător pentru resturi. Dacă foloseşti maşina de spălat vase, atunci locul ei trebuie să fie tot aici, în apropierea chiuvetei.

Dacă o vei folosi pentru gătit, atunci trebuie să fie suficient de mare pentru a încorpora plita şi trebuie să ai la îndemână vasele pentru gătit şi ustensilele specifice. Dar în acest caz nu uita nici de hotă!

Dacă va fi şi locul în care familia va lua majoritatea meselor, atunci poţi depozita dedesubt vesela şi tacâmurile, iar scaunele trebuie să-şi găsească loc sub tejghea atunci când nu sunt folosite.

Sau le poţi încorpora foarte bine pe toate, dar atunci trebuie să fie o insulă de bucătărie cu adevărat generoasă: minim 1 m pe 2 metri, după părerea designerilor.

Cum alegi dimensiunea insulei de bucatarie?

Pleacă de la lăţimea cea mai des folosită pentru blaturile de bucătărie: 60 cm. Vezi cât spaţiu ai disponibil în bucătărie şi începe să proiectezi. Nu te teme să pui mâna pe creion şi hârtie: e bucătăria ta, şi înainte de a merge să dai comandă, trebuie să ştii ce funcţii vrei şi cum trebuie să arate.

Dacă îţi doreşti doar un spaţiu simplu, bun la toate, de la preparare a alimentelor până la lecţiile copiilor, dar cu depozitări dedesubt, atunci insula poate fi cât un blat de lăţime 60 cm şi lungime funcţie de spaţiu.

Related posts

De ce sa alegi panourile termoizolante de la Techstone pentru placarea casei?

razvan

Responsabilizeaza-ti copilul! Cumpara-i o masinuta electrica!

razvan

Cum aleg un avocat drept penal? Câteva sfaturi care vă vor soluționa problemele

ovidiu