Cele mai noi stiri online
Recomandari

Cum alegi rolele termice pentru casa de marcat

Orice operator economic care comercializeaza bunuri cu amanuntul sau presteaza servicii direct catre clienti trebuie sa dispuna de o casa de marcat. Cu ajutorul acesteia se emit bonuri fiscale pentru fiecare tranzactie realizata. Majoritatea echipamentelor actuale functioneaza cu role de hartie termice. Aceste consumabile sunt importante, pentru ca rolele imprimate se arhiveaza alaturi de celelalte documente oficiale ale societatii.

Rola de hartie termica este alcatuita din trei straturi, respectiv baza din hartie, cerneala ca strat acoperitor si protectia, care previne degradarea imaginii imprimate. Ca sa fii sigur ca alegi cele mai bune role termice pentru casa de marcat, iti prezentam criteriile de care ar trebui sa tii cont.

Temperatura de expunere

Daca lucrezi in spatii expuse la temperaturi ridicate, trebuie sa te asiguri ca materialul din care este realizata rola de hartie rezista la caldura. Chitantele tiparite de casa de marcat se pot deteriora foarte repede din cauza temperaturilor ridicate. Poate ti s-a intamplat ca pe perioada verii, cand afara este foarte cald, sa uiti o chitanta in interiorul unei masini si apoi sa nu mai poti citi ce era scris pe ea. Acest se intampla pentru ca temperatura inalta reactioneaza cu substantele chimice din hartia termica si astfel informatiile devin ilizibile.

Grosimea hartiei

Grosimea hartiei este diferita pentru fiecare tip de rola in parte si astfel determina in mod diferit durabilitatea produsului consumabil. In plus, cu cat grosimea este mai mare, cu atat rola va contine mai putina hartie, iar asta inseamna ca vei tipari mai putine bonuri fiscale. Poti opta pentru folosirea unor role termice Datecs, disponibile intr-o gama variata de dimensiuni, perfecte pentru casele de marcat si imprimantele fiscale.

Textura hartiei

Daca folosesti role termice pentru prima data, trebuie sa stii ca e important ca textura hartiei sa fie neteda. In cazul in care optezi pentru produse consumabile aspre, atunci cand vei tipari bonurile fiscale capul de printare se poate deteriora din cauza particulelor care se ridica in aer. O hartie cu textura neteda pe ambele parti va elimina acest risc.

Stratul de protectie 

Stratul protector apara hartia de actiunea factorilor de mediu care pot degrada imaginea de pe chitanta. Protectia nu intra insa obligatoriu in compozitia rolei termice, asa ca e important sa tii cont si de acest lucru. De pilda, daca locul in care vei depozita rolele imprimate este expus la factorii de mediu, cel mai indicat ar fi sa optezi pentru role termice cu strat de protectie, care sa le asigure o rezistenta mai mare.

Umiditatea

Rolele termice pentru casa de marcat se pot folosi chiar si in locurile cu un procent ridicat de umiditate. Este esential insa ca rola termica sa aiba un strat protector specific. In cazul in care iti desfasori activitatea in conditii care ar putea afecta integritatea hartiei, poti opta pentru un material sintetic. In acest fel, nu vei intampina probleme atunci cand tiparesti sau depozitezi chitantele.  

Cerinte pentru arhivare

Conform prevederilor legale in vigoare, rolele jurnal imprimate de casa de marcat trebuie pastrate in arhiva firmei timp de 2 ani. Astfel, ca sa te asiguri ca nu vei intampina probleme in ceea ce priveste lizibilitate informatiilor de pe rolele folosite, materialul ales trebuie sa indeplineasca cerintele minime de arhivare impuse de lege. Cu cat perioada de arhivare este mai mare, cu atat este mai important sa existe o protectie impotriva umezelii, a temperaturii excesive sau a altor factori de mediu.

Rolele termice reprezinta o categorie foarte folosita de consumabile dedicate activitatii economice. Pentru client, chitantele nu au prea mare importanta, dar pentru comerciant ele sunt documente justificative, pe care trebuie sa le pastreze cu sfintenie. Prin urmare, e esential sa alegi cu atentie rolele termice potrivite.

Related posts

Stimulentele sexuale, de-a lungul timpului. De la cele mai ciudate preparate, la pastilele pentru potență

stirile24

Un ceas de mana pentru bunatatea tatalui meu

marius

Acesoriile Yello Tools

stirile24