Cele mai noi stiri online
Recomandari

Cum iti poti organiza eficient magazia de scule si unelte

Fara indoiala, magazia de scule si unelte este locul pentru care nu gasesti niciodata suficient timp si unde depozitezi adesea tot ceea ce nu mai folosesti. Nu e de mirare ca fara putina ordine aceasta anexa ajunge cel mai aglomerat spatiu al casei. Ei bine, iti propunem in continuare cateva solutii simple, cu ajutorul carora vei putea sa-ti transformi spatiul de lucru intr-unul curat si ordonat.

Organizeaza uneltele in functie de frecventa utilizarii lor

Cu siguranta nu folosesti toate sculele odata si probabil ca ai deja printre ele cateva preferate. Asadar, ca sa te organizezi mai bine, incearca sa iti aranjezi lucrurile in functie de nevoile tale. Spre exemplu, daca obisnuiesti sa petreci mult timp in gradina, agata pe un perete patentul, foarfeca pentru gradinarit sau manusile. 

Daca mesteresti mai tot timpul cate ceva prin casa, atunci pune mai in fata pe raft surubelnita, patentul, cateva chei sau ruleta. Astfel, nu trebuie sa rascolesti inutil printr-o multime de instrumente ca sa gasesti o simpla ustensila.

Depoziteaza instrumentele in functie de dimensiunea acestora

Obiectele mai grele sau de dimensiuni mari se depoziteaza pe rafturi sau direct pe sol, fara a intra in contact cu cele mai putin voluminoase. Foloseste organizatoare pentru scule, ca sa tii mai usor evidenta produselor in functie de marimea lor. Cutiile din plastic sau cele metalice, compartimentate, sunt ideale pentru suruburi, piulite, garnituri, cuie ori alte lucruri asemanatoare. Inlocuieste stresul cautarii cu placerea de-a mesteri si cumpara rafturi pe care sa depozitezi toate produsele, in functie de dimensiunea si greutatea lor.

Foloseste sisteme de agatare sau suspendare

Exista o multime de scule si ustensile care pot fi depozitate la inaltime ori pe perete. De exemplu, aplica pe zid un panou prevazut cu benzi magnetice si sisteme de prindere sau agatare. Cateva surubelnite, cheile, patentul sau o foarfeca pe care o folosesti cel mai des isi pot gasi foarte usor locul pe perete. 

Daca poti monta etajere care sa sustina diferite greutati, nu face rabat de la calitate si cumpara materiale rezistente din care sa le confectionezi. Foloseste carlige de suspendare pe grinzi sau suporturi ajustabile, insa nu lua niciodata in calcul montarea unor sisteme de prindere pe tevi, deoarece greutatea le poate afecta.

Sorteaza si eticheteaza

Daca ai deja rafturi si organizatoare pentru scule, tot ce trebuie sa faci este sa aranjezi lucrurile pe categorii si sa le etichetezi corespunzator, ca sa le poti gasi mai repede atunci cand ai nevoie de ele. Daca tot te-ai apucat de o curatenie temeinica, incearca sa pastrezi doar lucrurile pe care le utilizezi, cele in stare buna sau obiectele care au o valoare sentimentala ridicata. Nu uita ca spatiul de depozitare nu trebuie sa fie mai plin de trei sferturi, ca sa te poti misca cu usurinta prin magazie.

Numarul sculelor si al ustensilelor difera in functie de pasiunile si nevoile fiecaruia. Insa orice obiect trebuie sa aiba locul sau bine stabilit in magazia de instrumente. Cu putina atentie si un minim de efort, poti organiza foarte usor anexa in care iti depozitezi lucrurile, astfel incat sa devii un gospodar desavarsit si sa le ai mereu aproape, in orice moment al zilei.

Related posts

Acesoriile Yello Tools

stirile24

Echipamente de curatat de ultima generatie

stirile24

Preferinte in materie de filme

stirile24