Cele mai noi stiri online
Auto

Cum se face schimbul de ulei la cutia automata?

Schimbul de ulei la cutia de viteze automata trebuie facut pentru ca preventia este mai importanta decat reparatia. Fiind una dintre cele mai importante lucruri pe care le puteti face pentru masina voastra, schimbul de ulei este un aspect de avut in vedere pentru ca orice mecanism in miscare are nevoie de o lubrifiere cat mai buna. Uleiul de transmisie se deterioreaza in timp, la fel ca alte fluide vitale ale autovehiculului, de aceea el trebuie schimbat dupa o perioada.

Cutia de viteze este un element foarte solicitat in utilizarea autoturismului, uleiul capatand diverse reziduuri si fiind supus temperaturilor foarte inalte. Toate acestea ii modifica gradul de oxidare, precum si proprietatile de lubrifiere, acesta dublandu-se la fiecare 7 grade Celsius, peste 80 de grade Celsius.

O cutie automata functioneaza pe baza unor circuite hidraulice, lichidul din interior fiind un lichid similar cu cel de servo-directie. Fiind si un ulei mult mai lichid decat cel din cutia manuala, el este si supus la o temperatura mult mai mare.

Cand se realizeaza schimbul de ulei?

Unii producatori recomanda schimbarea uleiului de transmisie la fiecare 150.000-200.000 de kilometri, cu toate acestea insa, un sofer obisnuit nu parcurge mai mult de 15.000 de kilometri intr-un an, asa ca operatiunea de schimbare a lichidului de transmisie, poate fi facuta la aproximativ 6 ani. Este bine ca lichidul de transmisie sa fie schimbat chiar si mai devreme si anume odata la 2-3 ani sau chiar si la fiecare 70.000 de kilometri.

Lichidul de transmisie este de culoare rosie, dar pe masura ce se deterioreaza, el incepe sa aiba o culoare maro spre negru. Mai poate dobandi si un miros de ars, lucru care ar putea indica si faptul ca este momentul sa va schimbati acest lichid. Acest miros ar mai putea fi si semnul faptului ca transmisia dezvolta probleme mecanice.

Cand inlocuiesti uleiul cutiei automate?

Inlocuirea uleiului este recomandata daca schimbarea treptelor nu se mai face lin, iar vitezele se schimba cu intarziere. Mai puteti sa va ganditi la inlocuirea uleiului atunci cand transmisia produce zgomot in mers si la schimbarea treptelor de viteza. De asemenea, trepidarea cutiei in momentul schimbarii vitezelor este un alt semn la care ar trebui sa va ganditi.

Trebuie sa va ganditi la inlocuirea uleiului si daca vedeti pe joja de la uleiul cutiei un ulei murdar si noroios, in loc sa fie un ulei curat si transparent. Cel mai bine este sa efectuati schimbarea de ulei la un serive auto pentru a fi siguri de faptul ca nu apar probleme si pentru ca aceasta operatiune sa se faca in siguranta.

Related posts

Inscriptionari auto

stirile24

Ce nu stiai despre amanet auto si ce beneficii poti avea

ovidiu

Incredibil! Cum e posibil ca o fata sa faca asa drift-uri?

stirile24