Cele mai noi stiri online
Revista Presei

Dacian Cioloş a discutat despre alegerile anticipate – 30.11.2019

Liderul PLUS, Dacian Cioloş, a declarat vineri, în cursul unui interviu televizat, că a avut o discuţie cu premierul Ludovic Orban pe tema alegerilor anticipate, potrivit News.ro.

Cioloş a afirmat: “Nu cred că l-a deranjat ceva, sigur, insistenţa privind alegeri anticipate, încerca să-mi explice că e un lucru greu de realizat, însă i-am explicat că toată lumea are de pierdut dacă prelungim această agonie. Au de pierdut în primul rând cetăţenii, cei care au votat USR PLUS, cei care au votat PNL şi care se aşteaptă la schimbări în ţară. Are de pierdut inclusiv PNL pentru că nu vor putea să pună în aplicare foarte multe măsuri care sunt aşteptate (…) se pot face anumite ajustări, modificări, dar nu se pot face reforme”, potrivit sursei menţionate.

Un alt subiect despre care Dacian Cioloş şi-a exprimat opinia a fost eliminarea completă a legii recursului compensatoriu.

“Pe de altă parte, pot să fiu de acord cu domnul ministru Predoiu că nu putem doar să o înlocuim, trebuie altceva pus la loc. (…) În 2016 ceea ce a propus doamna ministru Raluca Prună au fost chestiuni de bun simţ, care au fost hăcuite pur şi simplu în Parlament tocmai ca să poată deschide larg porţile închisorilor şi vedem unde s-a ajuns”,

De asemenea, acesta a subliniat problema Secţiei Speciale, care trebuie eliminată, conform Comisiei de la Veneţia, a Comisiei GRECO, a Comisiei Europene. El a declarat: “E o secţie care nu funcţionează, şi cât a funcţionat a funcţionat ca sperietoare mai mult pentru magistraţi”, potrivit News.ro.

Liderul PLUS a menţionat că va urmări cu atenţie modul în care actualul premier îşi va desfăşura programul de guvernare.

Sursa stire bursa.ro

Related posts

Deloitte, cel mai valoros brand în rândul serviciilor comerciale – 30.09.2019

stirile24

PLASAMENTE ALTERNATIVE Daniel Spoerri la 90 de ani – 27.03.2020

stirile24

VIORICA DĂNCILĂ: “Au fost făcuţi paşi importanţi domeniul infrastructurii” – 26.10.2019

stirile24