Cele mai noi stiri online
Revista Presei

DĂNCILĂ, DECLARAŢIE DESPRE PACTUL PENTRU BUNĂSTARE: E îngrijorătoare atitudinea partidelor din ultimele zile – 16.09.2019

Premierul Viorica Dăncilă a făcut o declaraţie, luni, la sediul PSD, despre pactul pentru bunăstare pe care l-a propus partidelor, spunând că este îngrijorătoare atitudinea liderilor politici din ultimele zile şi adresând un nou apel pentru semnarea acestuia.

Ea a salutat decizia grupului minorităţilor naţionale din Camera Deputaţilor de a semna acest pact.

“Orice abordare care nu are în centrul ei bunăstarea şi interesul oamenilor este una nocivă şi trebuie să dispară. Am fost prima care am semnat acest pact şi l-am transmis tuturor partidelor. Salut decizia grupului parlamentar al minorităţilor naţionale din Camera Deputaţilor de a semna pactul pentru bunăstarea tuturor cetăţenilor români, indiferent de etnie”, a afirmat Dăncilă.

Ea a spus că le mulţumeşte acestor parlamentari, dar şi sindicatelor şi organizaţiilor care susţin aceste principii.

“Am văzut însă şi o serie de reacţii şi răspunsuri care mă îngrijorează. Ne îngrijorează pe toţi cei care, cu bună credinţă, ne asumăm să respectăm obiective pentru binele oamenilor. Tocmai principalul partid de dreapta, cel care are precedente de tăiere a pensiilor şi salariilor, a încercat să ocolească cel mai tare semnarea acestui pact. Cei care au mai tăiat în trecut de la oameni ne-au ignorat apelul. Românii văd însă acest lucru”, a susţinut ea.

Dăncilă a adăugat că tot din partea opoziţiei a văzut “încercarea de a negocia bunăstarea oamenilor, de a condiţiona semnarea pactului de demisia Guvernului şi de alegerile anticipate”.

“Deci dreapta pune condiţii de ordin politic partidului de guvernământ ca să îşi asume că nu vor tăia de la români. Ce spune acest ucru despre oamenii noi şi despre cât de hotărâţi sunt să vină la guvernare ca să înceapă politica austerităţii? Condiţionarea bunăstării tuturor de avantaje electorale pentru aceste partide este cinică şi este periculoasă pentru societate şi pentru democraţie. Bunăstarea românilor nu se negociază”, a declarat Dăncilă.

Sursa stire bursa.ro

Related posts

Bursele europene au închis în apreciere – 19.11.2019

stirile24

EUGEN TEODOROVICI: “Nu mi-am dat acceptul pentru împrumutul de 775 milioane lei atras de la bănci” – 05.11.2019

stirile24

Mădălina Mezei, fost director general al TAROM, chemată luni la DNA – 18.10.2019

stirile24