Cele mai noi stiri online
Paparazzi

Danemarca este prima ţară din UE care renunţă definitiv la vaccinul AstraZeneca

Danemaca a devenit prima țară din Uniunea Europeană care a renunțat definitiv la vaccinul AstraZeneca, din cauza efectelor adverse „rare” care au provocat complicații sau decese. 

Chiar dacă vaccinul a primit avizele Agenţiei europene pentru medicamente şi al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, favorabile utilizării sale, „campania de vaccinare din Danemarca continuă fără vaccinul AstraZeneca”, a anunţat directorul Agenţiei naţionale de sănătate, Soren Brostrom.

Gurvernul danez suspenda temporar vaccinarea cu vaccinul AstraZeneca pe 11 martie ca măsură de precauţie şi nu a reluat de atunci inocularea cu acest ser, nici măcar într-o măsură limitată, cum au procedat alte ţări.

Citește și: Este oficial! Danemarca renunță complet la vaccinarea cu AstraZeneca

Cu ce vor fi vaccinați cei care au primit prima doză

Totodată, autoritățile din Danemarca anunță că celor 150.000 de persoane care au primit o doză din acest ser li se va propune un alt vaccin pentru a doua doză, potrivit autorităţilor, citate de Agerpres.

Chiar dacă a confirmat pe 8 aprilie o legătură cu cazurile foarte rare de tromboză grave, EMA a estimat că beneficiile vaccinului depăşesc în continuare riscurile.

Majoritatea ţărilor europene care au suspendat utilizarea vaccinului au reluat-o, cel mai adesea fixând o limită de vârstă.

Africa de Sud a renunţat la ser în februarie, întrucât eficacitatea sa este pusă la îndoială în combaterea tulpinii apărute în această ţară. SUA, ca şi Elveţia, nu au autorizat încă vaccinul AstraZeneca, iar Venezuela a refuzat să facă acest lucru, invocând efectele sale secundare, scrie Digi24.

Nu rata: Coronavirus România, 14 aprilie 2021. 4.076 de cazuri noi s-au înregistrat în ultimele 24 de oreSursa stire cancan.ro

Related posts

Cum s-au apropiat Răzvan Simion și Ramona Olaru în afara platoului Neatza

Andreea

”Nu ne-am vorbit o săptămână”

Andreea

FOTO. Caz incredibil la Botoșani. Tumoare de 24 de kilograme, extirpată din abdomenul unei femei infectată cu COVID-19

Andreea