Cele mai noi stiri online
Actualitate

De ce este importantă evaluarea încălţămintei de protecţie?

Legislația privind sănătatea şi siguranţă ocupaţională îi obliga pe angajatori să elimine pericolele de la sursă, şi, dacă această variantă nu este nici practică şi nici posibilă, să solicite angajaţilor să poarte echipamente de protecţie adecvate. În ceea ce priveşte protecţia împotriva accidentării picioarelor, este extrem de importanta alegerea tipului de încălţăminte de protecţie corespunzătoare pericolelor existente. Ţinând cont de noile tehnologii şi materiale de pe piaţa de profil care aduc în prim plan noi stiluri şi tipuri de încălţăminte de protecţie, este indicat că angajatorii să revizuiască din când în când politicile privind siguranţă la locul de muncă, pentru a se asigura în permanenţă ca angajaţii lor continuă să fie protejaţi împotriva oricăror posibile pericole.

Există vreo diferenţă între un cod vestimentar şi cerinţele de siguranţă?

Da, pot exista. În lipsa altor fonduri sau condiţii, cel puţin o evaluarea a pericolelor trebuie efectuată pentru a asigura că muncitorii sunt protejaţi împotriva oricăror pericole existente sau posibile. Există şi cazuri când anumite locuri de muncă, din diferite motive, impun anumite stiluri de încălţăminte şi îmbrăcăminte, dar indiferent de codul vestimentar solicitat, atunci când mediul de lucru impune, principala caracteristică a încălţăminte trebuie să fie cea de protecţie şi abia apoi de stil.

Ce trebuie să ştiţi despre încălţăminte în general?

Este extrem de important să purtaţi mereu încălţăminte care vi se potriveşte, nu numai pentru confort, ci pentru bunăstarea fizică în general. Încălţămintea neadecvată poate cauză sau chiar agrava probleme existente ale picioarelor. Din păcate, chiar şi la locul de muncă, “modă” este mai importantă decât o încălţăminte de protecţie potrivită, care oferă susţinere şi protecţie piciorului. Producătorii de încălţăminte şi-au dat seama de această problemă, astfel încât găsiţi azi pe piaţa diferite modele de bocanci de protectie, pantofi de protectie, ghete sau cizme de protecţie care sunt în pas cu moda.

Ce trebuie să ştiţi despre încălţămintea de protecţie?

Toată încălţămintea de muncă, atât pentru bărbaţi cât şi pentru femei, indiferent dacă vorbim de încălţăminte de protecţie sau nu, trebuie să asigure confortul piciorului fără a compromite însă valoarea protectivă. În plus, încălţămintea de protecţie trebuie să fie conforma standardelor în vigoare şi să respecte toate politicile de siguranţă aplicate la nivel local.

  • Un bombeu din oţel trebuie să acopere toată lungimea degetelor, de la vârf şi până peste curbura naturală a labei piciorului. Pentru un confort sporit, se poate aplica un tampon moale care să acopere marginea bombeului. Dacă bombeul răneşte în vreun fel sau incomodează piciorul, atunci ori mărimea ori modelul încălţămintei este incorect.
  • Tălpile încălţămintei de protecţie vine într-o varietate de materiale. Selectarea tălpii trebuie să ţină cont de pericolele implicate de job, şi de orice caracteristici individuale ale picioarelor angajatului.
  • Talpa mediană din oţel, care protejează piciorul împotriva perforării cu obiecte ascuţite, trebuie să fie suficient de flexibilă pentru a permite label piciorului să se îndoaie.
  • Nu există un anumit model/tip de încălţăminte de protecţie antiderapant care să prevină alunecarea muncitorului pe orice tip de suprafaţă.

Related posts

7 beneficii aduse de un program after school

marius

Alege husa perfecta pentru telefonul tau

stirile24

Jocuri cu bani la care puteti apela cand aveti nevoie de venituri in plus

stirile24