Cele mai noi stiri online
Recomandari

De ce se poarta verigheta pe mana stanga?

Daca cineva v-a intrebat la varsta de sase ani, “Pe ce deget se poarta verigheta?” probabil ca ati stiut raspunsul. Este destul de comun pentru majoritatea oamenilor sa-si poarte verigheta pe degetul inelar din stanga. Dar de ce verigheta este purtata pe mana stanga in primul rand? Si mirele si mireasa il poarta absolut la fel? Aici veti gasi povestea din spatele amplasarii verighetei pe mana stanga si daca trebuie sau nu sa urmati acest obicei.

Verigheta

Povestea de ce verigheta de aur (cel mai des, in zilele noastre) este purtata pe mana stanga poate fi urmarita din timpuri stravechi (intr-adevar!). In acea epoca, romanii credeau ca vena din degetul inelar (al patrulea deget) din mana stanga mergea direct in inima cuiva. Din cauza acestei credinte, ei au numit aceasta vena “vena amoris” sau vena iubirii. In mod natural, pentru a consolida o uniune bazata pe iubire, ei puneau verigheta pe acel deget care adapostea vena iubirii pentru a insemna romantismul pe care l-a acumulat noul cuplu. O reprezentare fizica destul de adorabila a doua inimi legate, nu credeti?

Din nefericire, intelegerea noastra moderna a biologiei sugereaza ca toate degetele au legaturi venoase cu inima. Insa, pe de alta parte, nu este nicio problema sa purtati verigheta pe mana dreapta. Procedand astfel, urmati exemplul multor cupluri din Europa Centrala si de Nord.

Concluzie

In cele din urma, sa vorbim despre purtarea verighetelor, in primul rand, pe care le gasim in prezent in magazinul de verighete. Aceasta este o  situatie in care este in deplina conformitate cu preferintele personale ale dvs. si ale sotului dvs. Verighetele sunt o modalitate frumoasa de a va simboliza uniunea si dragostea, avand  acele metafore cu privire la cerc “nesfarsit” si “fara inceput si fara sfarsit” asa cum fiecare isi doreste atunci cand face pasul casatoriei. Astfel, verigheta de aur (in general) poate simboliza dragostea “de aur” a doua fiinte. 

Related posts

Mega Mass

stirile24

Echipeaza-te cu Ceasmania!

marius

Vrei sa-ti iei casa? Unde te angajezi ca sa-ti achizitionezi mai usor o locuinta

ovidiu