Cele mai noi stiri online
Revista Presei

DIN ACEASTĂ VARĂ: Craiova introduce plata cu cardul contactless în mijloacele de transport public – 20.05.2020

Soluţia de plată contactless a călătoriilor, direct în mijloacele de transport în comun din Craiova, va fi implementată, începând din luna iulie, de Banca Comercială Română, în parteneriat cu RAT Craiova şi în colaborare cu Telekom Romania, se arată într-un comunicat remis Redacţiei noastre.

Astfel, toate mijloacele de transport ale societăţii RAT Craiova vor dispune de câte două validatoare de plată, cu ajutorul cărora oricine îşi va putea achita călătoria prin simpla apropiere a cardului bancar contactless (Mastercard sau Visa), indiferent de banca emitentă a cardului.

Potrivit sursei citate, Craiova devine astfel cel de-al 14-lea oraş în care BCR introduce acest sistem modern de plată, unic în România din punctul de vedere al funcţionalităţilor şi al integrării financiar-bancare, după Sibiu, Oradea, Arad, Cluj, Iaşi, Timişoara, Reşiţa, Ploieşti, Piteşti, Baia-Mare, Râmnicu-Vâlcea, Sighişoara sau Bucureşti.

Sorin Manda, administratorul RAT Craiova, a declarat: “Suntem mândri că putem oferi craiovenilor un mijloc de plată modern direct în autobuze şi tramvaie, la nivelul celor existente în alte oraşe dezvoltate. Mai ales într-o astfel de perioadă, marcată de reguli stricte de igienă şi distanţare socială, este cu atât mai important ca achiziţia biletelor de călătorie să poată fi făcută contactless, cu limitarea contactelor fizice între angajaţii noştri şi călători, spre siguranţa tuturor. Vom continua să facem investiţii, în ritm accelerat în modernizarea transportului public din Craiova”.

Ciprian Nicolae, Şef Departament Acceptare Carduri din cadrul BCR, a completat: “Suntem bucuroşi că reuşim să instalăm, anul acesta, soluţia de plată contactless pentru transportul public la Craiova, unul dintre oraşele de tradiţie din România. Este un sistem unic în România, care, în ultimii doi ani, a înregistrat nu mai puţin de 8,5 milioane de tranzacţii în mijloacele de transport public din marile oraşe. Peste 80% din piaţa de carduri este contactless şi există o cerere din ce în ce mai mare din partea utilizatorilor de carduri pentru plăţi contactless. Noi vom investi în continuare în programul integrat BCR Smart City”.

RAT Craiova operează în prezent un parc activ de 160 de autobuze şi 15 de tramvaie. Sistemul de plată contactless din mijloacele de transport RAT Craiova va fi extrem de simplu: călătorii trebuie să apropie cardul bancar contactless de validatoarele din autobuze, după care vor primi imediat înştiinţarea de realizare a tranzacţiei. Echipamentul de plată va elibera apoi o dovadă de plată, pe care utilizatorul trebuie să o păstreze până la coborârea din mijlocul de transport. Călătoria achitată contactless în autobuz nu este comisionată şi va avea un tarif unic, respectiv 2 lei.

Sistemul propus de BCR a fost construit având la bază arhitectura de funcţionare reglementată de Mastercard şi VISA, astfel încât orice card emis oriunde în lume sub însemnele celor două organizaţii să poată fi utilizat pentru plata călătoriilor.

Sursa stire bursa.ro

Related posts

Povestea laptopurilor HP

ovidiu

RALUCA TURCAN: “Declaraţiile premierului sunt politicianiste” – 13.09.2019

stirile24

ÎN ACEASTĂ SĂPTĂMÂNĂ: Acţiunile Romgaz au fost cele mai lichide titluri pe Bursa de la Bucureşti – 03.11.2019

stirile24