Cele mai noi stiri online
Sport

DNA a dat buzna într-un club din Liga I

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au emis, miercuri, un comunicat prin care anunță că doi reprezentați ai clubului UTA Arad și o a treia persoană au fost trimiși în judecată, în stare de libertate, pentru mituirea unor jucători adverși și a unui arbitru.

În comunicatul emis de DNA, procurorii susțin că oficialii de la UTA au oferit sume de bani unor alte echipe pentru ca aceștia să își apere corect șansele în meciurile cu rivalele arădenilor la promovare.

În mai 2017, reprezentanții lui UTA ar fi promis 70.000 de lei jucătorilor de la Foresta pentru a-și apăra corect șansele în meciul cu Sepsi și suma de 80.000 de lei sau 40.000 de lei către jucătorii Daciei Unirea Brăila pentru a nu pierde cu Sepsi, rivala arădenilor la promovare. Mai mult, arădenii ar fi oferit și 13.500 de lei unui arbitru.

Procurorii au obținut un acord de recunoaștere a vinovăției cu o persoană implicată în oferire de bani către Dacia Unirea Brăila.

Comunicat DNA

”Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților:

– două persoane fizice, reprezentanți ai unui club de fotbal din mun. Arad, în sarcina cărora s-a reținut comiterea mai multor infracțiuni de dare de mită,

– persoană fizică, în sarcina căreia s-a reținut comiterea a două infracțiuni de complicitate la dare de mită.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut în esență următoarea stare de fapt:

În cursul lunii mai 2017, cei doi reprezentanți ai unui club de fotbal din Arad, prin intermediul celuilalt inculpat, ar fi promis suma de 70.000 lei jucătorilor din cadrul unei echipe de fotbal din Suceava pentru ca aceștia să câștige meciul pe care îl aveau de jucat cu o echipă de fotbal rivală (din Sfântu Gheorghe).

În perioada menționată, cei doi inculpați, printr-un alt intermediar, au promis 80.000 lei sau 40.000 lei, jucătorilor de la o altă echipă, din Brăila, pentru ca aceștia să câștige ori să termine la egalitate meciul pe care îl aveau de jucat cu aceeași echipă de fotbal rivală.

Miza acestor demersuri era ca echipa din Arad pe care cei doi inculpați o reprezentau să promoveze în Liga 1.

În același context și pentru același motiv, cei doi inculpați ar fi remis unui arbitru (martor în cauză) suma de 13.500 lei prin intermediul persoanei fizice ce a fost complice și care a fost trimisă în judecată alături de cei doi coautori.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Suceava.

Anterior, în cauză, procurorii anticorupție au încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu o persoană în sarcina căreia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de complicitate la dare de mită în legătură cu promisiunea sumelor 80.000 lei sau 40.000 lei, jucătorilor de la echipa din Brăila pentru ca aceștia să câștige sau să termine la egalitate meciul pe care îl aveau de jucat cu echipa de fotbal rivală (din Sfântu Gheorghe).

Procurorii au beneficiat de sprijinul Direcției Generale Anticorupție.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Menționăm că prezentul comunicat a fost întocmit în conformitate cu art. 28 alin. 4 din Ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019”.

G4media susține că Claudiu Drăgan (director de competiții) și Decebal Grădinaru (director general) sunt cei acuzați de dare de mită, iar Ionuț Gabriel Vlădulescu ar fi treia persoană, complice la dare de mită.

În octombrie 2017, Parchetul de pe lângă Tribunalul București a decis începerea urmăririi penale pe numele a patru persoane.

Baboia Claudiu-Gabriel, pentru săvârşirea infracțiunilor de dare de mită şi complicitate la dare de mită;

Drăgan Claudiu, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la dare de mită;

Stana Dorin, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la dare de mită;

Vlădulescu Ionuţ-Gabriel, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la dare de mită

Drăgan era director sportiv la UTA la acea vreme, Dorin Stana era secretar la UTA,  iar Claudiu-Gabriel Baboia era secretar al Asociației Municipale de Fotbal București.

În sezonul 2016-2017, Sepsi a terminat pe locul 2 în Liga 2, cu 71 de puncte și a promovat în Liga 2. UTA a terminat pe 3 (66 de puncte) dar ratat promovarea la baraj. Echipa din Sf. Gheorghe a câștigat cele două meciuri în cauză, 3-0 cu Dacia Unirea Brăila (etapa 36) și 4-2 cu Foresta Suceva (etapa 35).

Sursa foto: realitatea

Sursa stire mondonews.ro

Related posts

Timo Hubers de la Hannover, primul fotbalist din Germania infectat cu coronavirus

stirile24

Șocant. Bătaia de joc la care era supus Diego Maradona

stirile24

Liga Campionilor. UEFA a prezentat mingea oficială pentru faza grupelor! Foto în articol

stirile24