Cele mai noi stiri online
Actualitate

Este apa alcalina un remediu pentru diverse afectiuni?

Este apa alcalina un remediu pentru diverse afectiuni?

O controversa a vietii moderne, apa alcalina imparte lumea in doua. Pe de-o parte sunt cei care cred in efectele sale benefice, pe de alta parte sunt cei mai degraba sceptici. Se stie ca apa in general vorbind este cea care hidrateaza si mentine un echilibru al corpului. Mare parte din acesta este alcatuit din apa si cand un nivel cat de mic, chiar de numai 2%, din apa din organism scade, intervin dureri de cap si alte efecte neplacute ale deshidratarii.

Cand vine vorba de apa alcalina efectele de consum sunt multiple. Dar merita mai intai de toate sa definim de fapt ce este apa de acest tip. Bogata in componente alcaline, incluzand calciu, dioxid de siliciu, potasiu, magneziu si bicarbonat, o astfel de apa are un altfel de pH, in general intre 7 si 9.5. Spre exemplu, Aquavia are un pH de 9.4.

Cum actioneaza apa alcalina in organism

In fapt, se refera la faptul ca alcalinizeaza organismul. Acest efect este in masura sa restabileasca buna functionare a organelor . Asadar, apa alcalina este in primul rand o maniera de a mentine starea de bine a organismului, prin simplul consum de ceea ce corpul are nevoie, adica de apa. Dar mai mult decat atat, exista si studii ce arata ca apa alcalina este si cea care contribuie la situatii favorizante pentru starea de bine. Iata in randurile ce urmeaza cateva beneficii ale acestui tip de apa:

Folosita ca si balneotratament, pentru consum

Apa alcalina este eficienta in probleme de ordin gastrointestinal, chiar si pentru ulcer sau gastrita cronica. La asta se adauga si problemele hepatobiliare, renale sau urologice. Nu in cele din urma, aceeasi lista include si bolile metabolice.

Se considera eficienta cand are o temperatura de 35-37 grade. Atentie insa, este necesar avizul unui medic si urmarea unui tratament cu baza in apa alcalina sub stricta supraveghere a medicului curant.

Folosita pentru inhalatii

De data aceasta se considera eficienta cand are o temperatura intre 33 si 35 de grade. Efectele benefice ale apei alcaline se refera la bolile cronice ale aparatului respirator.

Ca si tratament extern prin bai cu apa alcalina, studiile arata ameliorari si deci efecte benefice pentru persoanele suferinde de probleme ale sistemului locomotor, cu probleme de articulatii, ale sistemului nervos periferic si nu numai.

Exista asadar o lunga lista de beneficii ale apei alcaline. Sub orice forma are interactiune cu organsimul, aceasta aduce reactii bune pentru starea de bine si echilibru in sanatate. Asadar, un dar al naturii ce nu ar trebui sa il refuzam, apa alcalina merita un loc aparte in meniul zilei. Pentru cei interesati, Sacagiu dispune de apa alcalina, avand chiar numeroase optiuni in acest sens.

A se consuma cu avizul medicului; este de preferat sa va consultati cu acesta cu privire la consumul acestui tip de apa. Conteaza foarte mult conditia medicala a celui care doreste sa consume apa alcalina in mod regulat, pentru ca istoricul din acest punct de vedere poate fi relevant pentru modul in care corpul raspunde la consumul unui tip de apa de acest gen.

Related posts

Masina perfecta pentru domnisoare  

stirile24

Regim hotelier prin e-stabil

stirile24

Imbracaminte pentru femei de la Matar!

stirile24