Cele mai noi stiri online
Stiri

Folosirea unei folii anticondens prelungește durata de viață a acoperișului

Locuința ta are nevoie de un acoperiș rezistent construit din materiale de calitate. Acoperișul este principalul scut de protecție împotriva averselor, de aceea trebuie să fie construit cu simț de răspundere și cu interes pentru soluțiile moderne de protecție.

O echipă de constructori cu experiență și implicați în meseria lor vor recomanda fiecărui proprietar folosirea unui material de protecție împotriva condensului și a vaporilor de apă. O folie acoperis anticondens poate fi achiziționată de la producătorul Bilka la un preț foarte bun, iar efectele acestui produs vor fi simțite încă de la prima ploaie sau ninsoare.

Pe lângă rolul tehnic pe care îl are, o locuință care a folosit o astfel de folie în structura acoperișului se va bucura și de o izolație fonică. Acest lucru înseamnă că aversele nu se vor mai simți proeminent din interiorul locuinței din punct de vedere al zgomotului.

Care este rolul foliei anticondens pentru acoperiș?

Pentru a evita eventualele neplăceri care pot apărea din cauza vaporilor de apă care se infiltrează pe sub stratul învelitor, folia anticondens poate opri și elimina spre exterior acești vapori, indiferent de anotimp sau vreme. Chiar dacă nu este un produs care se bucură de atenția pe care ar merita-o, folia anticondens este o soluție pentru fiecare locuință care își dorește o durată de viață lungă.

Folia anticondens este principalul strat de protecție împotriva umezelii care poate afecta termoizolația, dar și astereala. Sub efectul umezelii, termoizolația își va pierde mult din proprietăți, iar astereala putrezește într-un timp mult mai scurt. De asemenea, toată structura de rezistență a acoperișului este pusă în pericol atunci când o cantitate mare de vapori de apă reușesc să pătrundă pe sub stratul care învelește acoperișul.

Beneficiile tehnice ale foliei anticondens

  • condensul este preluat și evacuat spre exterior
  • învelitoarea va avea o durată de viață mai mare
  • acoperișul va fi mult mai bine izolat atât din punct de vedere termic, cât și fonic
  • nu permite apariția igrasiei și a bacteriilor în structura de rezistență a acoperișului
  • montată corespunzător, folia de protecție va fi foarte rezistentă

Ce se întâmplă atunci când vaporii de apă reușesc să pătrundă în termoizolația acoperișului?

Pentru a aprecia în adevăratul sens al cuvântului acest produs, trebuie să înțelegem care sunt efectele condensului și a vaporilor de apă care reușesc să pătrundă în termoizolația acoperișului nostru.

  • Vata își va pierde din proprietățile termice, uneori chiar total.
  • Vata care a fost pătrunsă de apă va avea un miros neplăcut. De multe ori vom simți acest miros atunci când vom urca în podul casei noastre sau, în unele cazuri, în mansarda locuibilă.
  • Vata se va deteriora dacă va fi pătrunsă de o cantitate importantă de apă. Mai mult decât atât, structura de rezistență din lemn va putrezi.

În toate aceste cazuri vor fi nevoie de investiții costisitoare pe care le putem anula folosind un material anticondens de calitate. Chiar dacă ne grăbim să finalizăm locuința în care ne vom muta alături de familia noastră, în timpul construcției trebuie să ținem cont de toate condițiile de siguranță și protecție.

Related posts

Interesanta istorie a covoarelor!

marius

Ești în căutarea unui cabinet veterinar? NordVet este soluția ideală!

ovidiu

Probleme la locul de muncă? Un avocat dreptul muncii ne poate oferi cele mai bune sfaturi!

ovidiu