Cele mai noi stiri online
Revista Presei

Generalul Daniel Petrescu este noul şef al Statului Major al Apărării – 01.12.2019

Generalul Luca Daniel Petrescu a fost învestit, duminică, de preşedintele Klaus Iohannis în funcţia de şef al Statului Major al Apărării, iar prima resposabilitate a acestuia este de a păstra procentul de 2% din PIB alocat Apărării, potrivit hotnews.ro.

Acesta i-a spus generalului Petrescu faptul că procentul de 2% din PIB alocat Apărării trebuie să asigure o mai bună instruire pentru toate structurile armatei, precum şi condiţiile necesare derulării unor exerciţii complexe, în concordanţă cu realitatea mediului strategic de securitate.

Klaus Iohannis a afirmat, în cursul ceremoniei de investire: “Domnule general-locotenent Petrescu, preluaţi, astăzi, mandatul de Şef al Statului Major al Apărării, instituţie care exercită rolul de conducere a Armatei României, şi vă revine responsabilitatea de a continua să asiguraţi starea de pregătire a armatei pentru îndeplinirea tuturor misiunilor sale de apărare a ţării. Viziunea strategică prospectivă este esenţială pentru a avea o structură de forţe capabilă să îndeplinească întreaga gamă de misiuni prevăzute de Strategia Naţională de Apărare a Ţării şi de Strategia Militară a României şi în concordanţă cu angajamentele asumate de România în cadrul NATO. Subliniez faptul că trebuie să acţionaţi cu multă hotărâre, astfel încât să fie angajate resursele financiare la termenele şi în parametrii planificaţi”, potrivit sursei menţionate.

Şeful statului i-a mulţumit fostului şef al Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, pentru activitatea sa. Ciucă a fost mutat în funcţia de ministru al Apărări.

Sursa stire bursa.ro

Related posts

Isopan Est a lansat cea mai nouă tehnologie dezvoltată pentru panouri termoizolante – 30.09.2019

stirile24

HILLARY CLINTON: “Mark Zuckerberg ar trebui să plătească un preţ pentru ceea ce face democraţiei noastre” – 02.11.2019

stirile24

Economia britanică a înregistrat cel mai redus ritm de creştere din ultimul deceniu – 11.11.2019

stirile24