Cele mai noi stiri online
Sport

Ghid esential de cumparare biciclete copii

In ziua de astazi, achizitionarea unei biciclete copii poate fi o sarcina grea, mai ales daca este prima achizitie de acest gen. De ce? Pentru ca atunci cand vine vorba de copii, acestia au nevoie de cele mai bune biciclete pentru a fi mereu in siguranta. Iar cele mai bune nu inseamna neaparat cele mai scumpe, de aceea exista acum o multime de biciclete copii ieftine de foarte buna calitate. Totusi, inainte de a alege o bicicleta copii, trebuie sa se tina cont de cateva aspecte esentiale. Iata care sunt acestea.

  • Varsta copilului

Nu exista o limita de la care copii incep sa invete, dar majoritatea lor incep in jurul varstei de 5 ani. Ei pot merge cu bicicleta fara pedale la inceput pentru a invata sa isi mentina echilibrul. Deja de la varsta de 4 ani, cei mici isi dezvolta abilitatile motorii care favorizeaza mentinerea echilibrului. O bicicleta potrivita, rabdarea si practica sunt esentiale pentru ca cei mici sa invete sa pedaleze cu incredere de unii singuri.

  • Diametrul rotilor bicicletei

Cand vine vorba de biciclete pentru copii, punctul de plecare pentru alegerea lor il reprezinta diametrul rotilor. In functie de aceasta masura, sunt determinate si proportiile bicicletei. Marimile de referinta pentru rotile bicicletelor pentru copii sunt: 30 cm (pentru copii cu varste intre 3 si 5 ani), 35 cm (pentru copii cu varste intre 4 si 6 ani), 40 cm (pentru copii cu varste intre (5 si 8 ani), 50 cm (pentru copii cu varste intre 7 si 9 ani).

  • Alte caracteristici ale bicicletei

Daca in trecut producatorii de biciclete nu se preocupau de optimizarea greutatii bicicletelor cand vine vorba de cei mici, astazi juniorii se pot bucura de biciclete potrivite pentru dimensiunea si greutatea lor. Acum sunt o multime de biciclete usoare, gandite si concepute special pentru copii, care sa le favorizeze pedalatul. Sunt copii care nu au nevoie de roti ajutatoare pentru a-si mentine echilibrul, iar altii care nu pot pedala fara ele. Pentru a alege corect si cu exactitate bicicleta potrivita si caracteristicile ei, un specialist poate da sfaturi in acest sens. Totusi, este important ca bicicleta sa fie aleasa in functie de aptidutinile si increderea fiecarui copil in parte.

Prin urmare, acestea sunt principalele aspecte de care trebuie sa se tina cont atunci cand vine vorba de alegerea bicicletei pentru copii. Acest mic ghid esential ii ajuta pe parinti sa ia cea mai buna decizie pentru copiii lor.

Related posts

Ucraina U21-România U21. Tricolorii lui Adrian Mutu vor să bifeze o nouă victorie

stirile24

Liga Națiunilor 2020-2021. România își află adversarele din grupă! Cum arată urnele

stirile24

Anamaria Prodan îi face praf pe Mircea și Luana Rednic

stirile24