Cele mai noi stiri online
Revista Presei

Green Tech Film Festival – la a treia ediţie, în Bucureşti şi Cluj Napoca – 17.11.2019

Green Tech Film Festival a revenit, în această lună, cu opt zile de proiecţii de film documentar, expoziţii, dezbateri şi ateliere pentru publicul din Bucureşti şi Cluj-Napoca. Evenimentele incluse în programul celei de-a treia ediţii de la Bucureşti s-au desfăşurat în perioada 11-17 noiembrie, în locaţiile Park Lake Shopping Center (zona main square şi cinema), ARCUB (Sala Mare) şi Seneca Anticafe. Acestea vor fi urmate de o ediţie specială organizată în Cluj-Napoca, la Cinema Dacia, în ziua de vineri, 22 noiembrie, conform unui comunicat de presă. Acesta arată că ediţia din acest an a Green Tech Film Festival se desfăşoară cu sprijinul ambasadelor ţărilor nordice – Suedia, Norvegia şi Finlanda – lideri europeni în materie de inovaţie, implementarea de politici privind sustenabilitatea, susţinerea şi finanţarea programelor care promovează tehnologiile inovatoare pentru combaterea schimbărilor climatice. Programul festivalului include evenimente care transpun exemplele de bune practici ale acestor ţări, prin intermediul proiecţiilor de film documentar, dezbaterilor şi expoziţiilor. Totodată, festivalul include şi activităţi pentru copii: animaţii, jocuri, ateliere privind siguranţa pe internet, reciclarea creativă a deşeurilor şi de robotică.

Conform sursei citate, în premieră pentru ţara noastră au fost pregătite două filme documentare produse de Patagonia, unul dintre cele mai respectate branduri din lume, pentru faptul că prin acţiunile sale reuşeşte să sensibilizeze publicul cu privire la problemele de mediu şi schimbările climatice: “Blue Heart” – care documentează lupta pentru protejarea ultimelor râuri sălbatice ale Europei şi atrage atenţia asupra unui potenţial dezastru de mediu în Europa – şi “Artifishal” – care urmăreşte impactul crescătoriilor şi fermelor piscicole asupra rezervelor de somon sălbatic din întreaga lume.

GreenTech Film Festival este un concept lansat de Media Image Factory, agenţie specializată în dezvoltarea proiectelor şi iniţiativelor cu impact social, iar cea de-a treia ediţie se desfăşoară cu sprjinul Ambasadei Suediei la Bucureşti, Ambasadei Novegiei la Bucureşti, Ambasadei Finlandei la Bucureşti, Institutului de Film Norvegian, Innovation Norway, Facultăţii de Hidrotehnică (UTCB), Centrului pentru Tineret al Municipiului Bucureşti, Primărei Cluj-Napoca, Cinema Dacia, ARCUB, Primăriei Capitalei.

Sursa stire bursa.ro

Related posts

AGENŢIILE DE PRESĂ: Mii de germani au manifestat la Erfurt împotriva alianţelor electorale cu extrema dreaptă – 15.02.2020

stirile24

Varujan Vosganian propune ca 2020 să fie anul investiţiilor în infrastructură – 21.03.2020

stirile24

DUPĂ PANDEMIA DE COVID 19 Cîţu:”Dacă păstrăm capacitatea de producţie şi nu distrugem ce funcţionează, economia va reveni rapid” – 02.04.2020

stirile24