Cele mai noi stiri online
Revista Presei

Guvernul Australiei alocă 50 de milioane de dolari unui program de urgenţă pentru fauna afectată – 14.01.2020

Guvernul Australiei a alocat, luni, 50 de milioane de dolari australieni (34,58 milioane dolari) unui program de urrgenţă destinat refacerii faunei, calificând incendiile de vegetaţie din ţară drept “un dezastru ecologic” care pune în pericol mai multe specii, inclusiv urşii koala şi cangurii, transmite Reuters.

Incendiile uriaşe au devastat peste 11,2 milioane de hectare, o suprafaţă comparabilă cu jumătate din Marea Britanie, distrugând sau afectând grav habitatele mai multor animale native, infomează News.ro.

Unele estimări sugerează că până la un miliard de animale, inclusiv animale domestice şi animale de companie, fie au murit în incendii fie sunt în pericol din lipsa hranei şi a adăpostului.

“Acesta este un dezastru ecologic încă în desfăşurare”, a declarat luni trezorierul Joshua Anthony Frydenberg, în timpul unei vizite la Port Macquarie Koala Hospital, unde 45 de koala sunt trataţi pentru arsuri.

“Ştim că flora şi fauna noastră au fost foarte grav afectate”, a mai spus oficialul.

Imaginile cu canguri, koala şi oposumi arşi, alături de cele cu oameni care îşi riscă viaţa pentru a salva animale native au devenit virale la nivel mondial. Oameni din întreaga lume au răspuns apelurilor şi au tricotat mii de săculeţi şi pături pentru animalele rănite.

Divizia australiană a Worldwide Fund for Nature (WWF) a oferit consultanţă guvernului pentru 13 animale ale căror habitate au fost fie distruse fie afectate grav.

Într-o misiune numită Operation Rock Wallaby, mii de kilograme de morcovi şi cartofi dulci au fost aruncate din eliopter pentru cangurii din zonele izolate ale statului New South Wales state.

“Furnizarea de hrană suplimentară este una dintre strategiile majore pe care le aplicăm pentru a susţine supravieţuirea şi refacerea speciilor aflate în pericol, cum este un cangur cu urechi mici (brush-tailed rock wallaby),” a declarat ministrul mediului din NSW, Matt Kean.

Ministrul a explicat că de obicei cangurii supravieţuiesc incendiilor, dar apoi rămân fără mâncare.

Frydenberg a mai spus că urşii koala vor fi beneficiari importanţi ai finanţării din partea guvernului naţional, adăugând că amploarea daunelor nu poate fi cunoscută înainte de stingerea incendiilor, experţii estimând că va fi nevoie de luni de zile.

Comisarul pentru Specii Ameninţate, Sally Box, a spus că circa 30% din habitatul urşilor koala, pădurile de eucalipt, pe care le folosesc pentru hrană şi adăpost, a fost distrus în statul NSW.

În caz de pericol, instinctul face ca marsupialele să se refugieze în vârful eucalipţilor, doar că aceşti copaci pur şi simplu explodează dacă sunt cuprinşi de foc, din cauza frunzelor uleioase, iar koala sunt incineraţi pe loc.

Sursa stire bursa.ro

Related posts

Aproximativ 24 de organizaţii de lobby americane vor limitarea capacităţii preşedintelui Trump de a impune unilateral tarife – 19.09.2019

stirile24

Arabia Saudită ţinteşte 100 de milioane de turişti până în 2030 – 28.09.2019

stirile24

Cîţu anunţă că există discuţii cu sistemul bancar pentru amânarea plăţii ratelor cu 2-3 luni – 14.03.2020

stirile24