Cele mai noi stiri online
Revista Presei

HEIKO MAAS: “O înfrângere a lui Trump în noiembrie este insuficientă pentru redresarea relaţiilor transatlantice” – 28.06.2020

O înfrângere a lui Donald Trump la alegerile prezidenţiale din noiembrie nu ar fi suficientă pentru redresarea relaţiilor diplomatice dintre Washington şi Berlin, a declarat ministrul de externe german Heiko Maas, într-un interviu publicat duminică, conform Agerpres.

”Orice persoană care crede că a avea un democrat în funcţia de preşedinte (al SUA) va restabili parteneriatul transatlantic la nivelul dinainte subestimează schimbările structurale” care au avut loc, a spus şeful diplomaţiei germane.

Deşi a calificat relaţia bilaterală ”extrem de importantă”, Maas a adăugat că ”în actuala sa formă, ea nu mai răspunde aşteptărilor pe care ambele părţi le au de la aceasta”.

Preşedintele american Donald Trump a criticat constant Germania pentru gestionarea unor chestiuni, precum cooperarea Berlinului cu Rusia în proiectul energetic Nord Stream 2 şi faptul că Germania nu respectă ţinta decisă de NATO, de 2% din PIB, pentru bugetul său militar.

La alegerile prezidenţiale americane din noiembrie, Trump se va confrunta cu Joe Biden, candidatul Partidului Democrat.

Sursa stire bursa.ro

Related posts

KLAUS IOHANNIS: “NATO este puternică pentru că statele membre sunt democraţii consolidate” – 05.12.2019

stirile24

Unioniştii şi republicanii încearcă să scoată Irlanda de Nord din blocajul politic – 16.12.2019

stirile24

Ministerul Economiei vrea să dea ajutoare de stat pentru închiderea minelor de cărbune necompetitive – 17.11.2019

stirile24