Cele mai noi stiri online
Revista Presei

HILLARY CLINTON: “Mark Zuckerberg ar trebui să plătească un preţ pentru ceea ce face democraţiei noastre” – 02.11.2019

Democraţia este atacată şi datele reprezintă arma folosită pentru a polariza societatea noastră, a transmis Hillary Clinton, vineri, la New York, la o proiecţie a filmului documentar, “The Great Hack”, infrmează News.ro.

Fostul secretar de stat a susţinut că giganţii tehnologiei, precum Facebook, trebuie să verifice anunţurile politice care apar pe platformele lor pentru ca alegerile să rămână libere şi corecte, transmite Variety.

“Mark Zuckerberg ar trebui să plătească un preţ pentru ceea ce face democraţiei noastre”, a spus Clinton. “Parte din problema noastră, cei care suntem îngroziţi de acest război cu privire la adevăr şi ştirile false care ne înconjoară zilnic, este că nu suntem prea buni în combaterea ei. Este greu pentru că eşti împotriva algoritmilor, plus a altor forţe puternice, este cu adevărat greu”.

Clinton, care a fost acompaniată pe scena de la Crosby Street Hotel de regizorii Jehane Noujaim şi Karim Amer precum şi de jurnalista de la The Guardian Carole Cadwallai, a susţinut “crearea unei agende cu totul noi a legislaţiei şi a reglementărilor” pentru a controla câte companii, precum Facebook sau Google, exploatează datele utilizatorilor lor.

Filmul documentar “The Great Hack” este despre scandalul Cambridge Analytica, o firmă britanică de consultanţă în domeniul politic care a jucat un rol critic în campania prezidenţială a lui Donald Trump, folosind date culese de pe Facebook pentru a viza alegătorii uşor de convins din statele cheie.

O mare parte din această acţiune a implicat “bombardarea” lor cu anunţuri care au fost contestate de fapt sau care au folosit probleme legate de rasa pentru a încuraja participarea.

Datele au fost culese fără acordul a aproximativ 30 de milioane de utilizatori Facebook.

“The Great Hack” susţine că aceleaşi metode au fost folosite pentru a convinge votanţii în Marea Britanie pentru a sprijini Brexitul, precum şi în campania din Trinidad şi Tobago, din Kenya.

Sursa stire bursa.ro

Related posts

Cătălin Ivan şi-a depus candidatura pentru alegerile prezidenţiale – 22.09.2019

stirile24

Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban va fi dezbătută şi votată în Parlament – 05.02.2020

stirile24

Starea celor trei pacienţi depistaţi cu coronavirus este bună – 29.02.2020

stirile24